bild på kvinna som utsetts till månadens assistent

Månadens assistent februari

Nominering:

”Sabinas medarbetare och andra uppskattar hennes snällhet, tålamod, talang att organisera andra och vilja att organisera om sitt liv för att hjälpa alla i arbetsgruppen. Vill nominera Sabina för ett gediget arbete och bemötande med kund, ställer alltid upp för sina kollegor samt kund med ett brinnande intresse och vänlighet. Hon gör vardaglig liv lättare för alla."

Grattis Sabina, du har utsetts till månadens personliga assistent i februari!

– Tack!

Hur länge har du arbetat som personlig assistent?

– Sedan 2011, och i 2,5 år med nuvarande kund.

Varför började du jobba som personlig assistent?

– Jag halkade in lite på ett bananskal. Jag fick ett erbjudande om att börja jobba i en särskola, något jag aldrig gjort tidigare och det stortrivdes jag med. Via kontakter där började jag jobba som personlig assistent.

Har jobbet som personlig assistent varit som du förväntade?

– Jag hade inte direkt några förväntningar, för jag visste inte riktigt vad det innebar. Jag blev positivt överraskad, det är ett väldigt givande jobb och man kommer varandra väldigt nära.

Vad är det bästa med jobbet som personlig assistent?

– Det är att man gör skillnad i någons liv, att man kan hjälpa någon, man är deras utsträckta arm så att säga och ser glädjen det ger, det betyder mycket.

Vad finns det för nackdelar med jobbet som personlig assistent?

– Nackdelar skulle jag inte säga, men det gäller att veta var gränsen går för när man ska ta ett steg tillbaka. Alla behöver ha sin privata sfär. Det gäller att känna av situationen och visa respekt.

Vad gör ni en vanlig dag?

– Allt det vardagliga kring hushållssysslor såsom matlagning, tvätt, städning, och även daglig verksamhet likaså det sociala som att träffa vänner eller gå på aktiviteter. Vi känner varandra väldigt bra och skrattar och har roligt tillsammans.

Vilket är ditt bästa tips till någon som ska börja arbeta som personlig assistent?

– Att man börjar lugnt, det får ta sin tid att lära känna varandra, att man lyssnar och ser vad brukaren behöver.