bild på kvinna som utsetts till månadens assistent

Månadens assistent januari

Nominering:

”Rebecca är världens bästa assistent gör både mig och världens bästa arbetsledare för hela gruppen och ställer upp i vått och torrt och hjälper även till med allt så hela arbetet går lättare och jag som kund känner mig trygg att få den hjälpen jag behöver hon har jobbat sedan 2016”.

Grattis Rebecca, du har utsetts till månadens personliga assistent i januari!

– Tack, det var oväntat och väldigt roligt!

Hur länge har du arbetat som personlig assistent?

– Sedan 2016, så det blir några år. Och med samma kund hela tiden.

Varför började du jobba som personlig assistent?

– Det är en lite rolig historia. Jag hade ett annat jobb och min brukare som jag nu arbetar med lade ut på Facebook och sökte personliga assistenter. Och jag tänkte ”varför inte, jag känner honom” och så sökte jag och trillade in på ett bananskal. Det var inte planerat alls.

Men ni kände varandra alltså?

– Ja, relativt bra, vi har hälsat på varandra sedan jag var liten.

Har jobbet som personlig assistent varit som du förväntade?

– Det har varit roligare än jag hade förväntat. Jag hade inte så stora förväntningar från början utan kände mer att ”vi testar”. Men det har varit väldigt roligt, man får göra så himla många grejer och komma nära en människa. Just att kunna hjälpa en människa så mycket som man gör har varit jättekul och är fortfarande jätteroligt.

Vad är det bästa med jobbet som personlig assistent?

– Det är att hjälpa människor i deras vardag för att de ska få det så bra som möjligt. Det är roligt och man får vara med på så mycket och se glädjen och även känna glädje själv.

Vad finns det för nackdelar med jobbet som personlig assistent?

– Det är att man kan komma väldigt nära, det kan bli personligt och vara tungt både fysiskt och psykiskt.

Vad gör ni en vanlig dag?

– Morgonrutiner, äter frukost, dricker kaffe och tjötar. Sedan åker vi och kanske och handlar Det är väldigt spontant, vi gör så mycket olika saker. Ibland är det lugna hemmadagar när vi spelar Yatzy, och sedan ska hushållet skötas. Vi har en väldigt bra relation och skämtar, jag ser den här personen som en vän.

Vilket är ditt bästa tips till någon som ska börja arbeta som personlig assistent?

– Först och främst att känna in människan och se vad behovet är. Just det här med fingertoppskänslan: ibland behöver du hålla dig i bakgrunden, ibland behöver du steppa upp och göra din röst mer hörd. Och det är viktigt att klicka med människan. Jag hoppas att fler vill vara personliga assistenter eftersom det är ett väldigt roligt jobb. Man får så mycket tillbaka, både glädje och sorg.