bild på kvinna som utsetts till månadens assistent

Maj

Jag vill nominera min arbetsledare som gör ett fantastiskt bra arbete hos vår kund. Hon hoppade in och tog över arbetsledarrollen bara från en dag till en annan. Hon arbetar helhjärtat med vår värdegrund dagligen och har fått vår kund att inte bara känna sig trygg med assistansen utan även glädje och hopp om livet. Hon är närvarande och stöttande för sina kollegor. Hon är min trygga extra arm som hjälper till i alla lägen då jag sitter långt ifrån gruppen. Hon får även kundens anhöriga att känna lättnad och en trygghet med oss på Humana. /My (UC)

Grattis Sara, du har utsetts till månadens personliga assistent!

– Tack så mycket!

Hur länge har du arbetat som personlig assistent?

– Jag har jobbat för Humana sedan 2020. Innan dess har jag jobbat ett år som studiehandledare i Mora där jag hjälpte elever och tidigare har jag arbetat fem år som personlig assistent i olika familjer i Israel. Jag har också varit volontär på ett flyktingboende i två år. Jag gillar att hjälpa människor.

Varför började du jobba som personlig assistent?

– Jag har alltid tänkt att jag vill arbeta med människor inom vård och omsorg. En kompis rekommenderade mig för Humana och jag fick jobbet.

Har jobbet som personlig assistent varit som du trodde?

– Ja, jag är social som person och gillar att ha kontakt med människor. När jag arbetade i Jerusalem träffade jag på olika familjer och har fått se hur arbetet är. Det är ett viktigt jobb att hjälpa människor som behöver hjälp.

Vad är det bästa med jobbet som personlig assistent?

– Det bästa med att vara personlig assistent är att göra min kund glad och uppfylla hennes behov. Dessutom bygger jag en bra relation med min kund och då växer kundens förtroende för mig.

Vad finns det för nackdelar med jobbet?

– Det kan bli ensamt ibland, det är bara du och kunden.

Hur är din relation till kunden?

– Jättebra, hon känner stort förtroende för mig och jag har lärt känna hennes familj och kompisar också.

Du har blivit arbetsledare och fått mycket beröm för det. Hur är det att vara arbetsledare?

– Jag uppskattar det och tar ansvar för mitt jobb. Det är viktigt att sätta kunden i centrum och fokusera på vad som är det bästa för hennes hälsa. Jag är också tacksam för mina kollegor, de är hjälpsamma och ansvarsfulla.

Vilket är ditt bästa tips till någon som ska börja arbeta som personlig assistent?

– Framför allt att vara ”open minded” och ha tålamod och vara lyhörd, lyssna och ge det tid. Det är därför vi är här, för att hjälpa.