Månadens assistent Isabelle

Månadens assistent maj

Nominering:

"Isabelle, eller Bella rättare sagt, kom till mig 2014. Så nästa år firar vi 10-års Jubileum och det är verkligen värt att firas. För Bella är en fantastisk assistent, vän och ja nästan som en familjemedlem. Hon kom hem hit för en anställningsintervju och vi klickade direkt, så det blev anställning samma dag. Jag minns så väl denna majdag 2014! Bella är en duktig assistent! Lyhört, snäll och händig på det mesta. Hon är precis den jag sökte efter, verkligen mina mina händer och fötter i vardagen. Jag skulle aldrig kunna klara mig utan henne. Alla borde ha en Bella hemma, jag är såå lyckligt lottad.
Tack min Bella!!"

Grattis Isabelle, du har utsetts till månadens personliga assistent i maj!

– Tusen tack!

Hur länge har du arbetat som personlig assistent?

– Där jag jobbar nu är det tio år. Innan dess var jag timanställd hos ett annat företag men sedan tio år har jag arbetat för Humana och med samma kund hela tiden.

Varför började du jobba som personlig assistent?

– Jag tyckte att det verkade vara ett roligt och varierande arbete. Jag halkade in på det litegrann och sedan har jag varit kvar, det blir kanske tio år till.

Har jobbet som personlig assistent varit som du förväntade?

– Jag tycker att det har varit ungefär som jag trodde. Men ännu mer varierande – man får vara med i alla aspekter av en vardag, både under storhelger och en vanlig grå tisdag i november.

Vad är det bästa med jobbet som personlig assistent?

– Det är vänskapen som bildas. Arbetar man som personlig assistent åt samma person i tio år bli det en stark vänskap. Vi möts i mycket och har ungefär samma tänk.

Vad finns det för nackdelar med jobbet som personlig assistent?

– Jag har svårt att se några nackdelar, jag trivs väldigt bra.

Vad gör ni en vanlig dag på jobbet?

– Vi städar, plockar, bakar, lagar mat – allting som hon skulle ha gjort själv. Man får hjälpa till med stort och smått och ibland gör vi utflykter och ärenden, är ute i trädgården och plockar blommor.

Vilket är ditt bästa tips till någon som ska börja arbeta som personlig assistent?

– Det är nog att vara väldigt lyhörd och att känna in situationen. Detta gäller inte minst när man börjar lära känna någon man är personlig assistent åt.