bild på person som utsetts till månadens assistent

Månadens assistent mars

Nominering:

Peter är där för mig i min vardag helt och fullt. i Glädje, sorg och galenskap. Det krävs ett lugn och en omtanke. Det är ingen självklarhet att det är så. Att vara assistent är enormt krävande då en roddar en annan människas liv. Och det är ansvar det på högsta nivå. Inget för en politiker. Peter du äger! Och jag får må fint.

Grattis Peter, du har utsetts till månadens personliga assistent!

– Tack!

Hur länge har du arbetat som personlig assistent?

– Sedan 2018 och hos samma person.

Varför började du jobba som personlig assistent?

– Egentligen är jag lärare och har arbetat i skolans värld i 20 år. Men till slut kände jag att jag behövde göra något annat och då svarade jag på en jobbannons om personlig assistent.

Hur upplever du skillnaden mellan att vara lärare och personlig assistent?

– Det är mycket mer ensamjobb naturligtvis, men det finns likheter: jag hade ganska mycket individuell undervisning med elever så jag är van att arbeta med en person.

Vad är det bästa med jobbet som personlig assistent?

– Det är relationen med personen du arbetar med. Naturligtvis blir det en nära relation, och det gäller att vara både varsam och uppmärksam i den situationen eftersom det ändå ska vara en yrkesrelation. Men det är nästan som en gåva att få en så nära relation till någon.

Vad finns det för nackdelar med jobbet?

– Det bli mycket ensamarbete och ibland kan man sakna att ha kollegor.

Vilket är ditt bästa tips till någon som ska börja arbeta som personlig assistent?

– Det är att vara lyhörd för relationen med den man arbetar med och samtidigt tänka på att det är en yrkesrelation. Det får inte bli för mycket av en personlig relation, det gäller att hitta balansen.