bild på man som utsetts till månadens assistent

Månadens assistent mars

Nominering:

”Månadens assistent har sedan unga år visat en lojalitet och tagit ett ansvar långt över vad som förväntas av en son. När hans far blev sjuk och behövde assistans, för att klara av vardagen, anpassade och kompromissade han bort sina egna planer för att återvända till hemstaden.
Han har genom sitt engagemang och sin närvaro som assistent och son avlastat och hjälpt sina föräldrar på ett ovärderligt sätt. Mika sprider alltid glädje omkring sig och han är väl värd att hyllas för de insatser som han gör för sin far”.

Grattis Mika, du har utsetts till månadens personliga assistent i mars!

– Tack så mycket!

Hur länge har du arbetat som personlig assistent?

– På Humana sedan 2011, men av och till sedan 20 år.

Varför började du jobba som personlig assistent?

– Jag hade jobbat i några år med annat och hade rest mycket, och sedan dök möjligheten upp.

Har jobbet som personlig assistent varit som du förväntade?

– Ärligt talat så har det överträffat mina förväntningar, det är en ynnest att få hjälpa till. Min pappa är en kreativ och härlig person.

Ja, du är personlig assistent åt din pappa, hur fungerar det?

– Vi har alltid väldigt roligt och trevligt ihop. Han vill ha vissa rutiner och det är härligt att höra honom sjunga och göra ny konst. Han är konstnär och ritar varje dag.

Vad är det bästa med jobbet som personlig assistent?

– Att vi har så kul ihop. Och just att man får se honom blomstra. När han mår bra kan man hjälpa till med andra saker i vardagen så att han får utlopp för sin kreativa sida.

Vad finns det för nackdelar med jobbet som personlig assistent?

– För mig är nackdelen mitt pendlingsavstånd, vi bor i olika städer. Men det har ju inget med själva yrket att göra. Jag är lyckligt lottad att få jobba med pappa, vi kommer så bra överens och jag ser inga nackdelar.

Vilket är ditt bästa tips till någon som ska börja arbeta som personlig assistent?

– För det första att omfamna möjligheten, och det är bra att vara flexibel och ha tålamod. Ge det en chans, det är ett fantastiskt och väldigt viktigt jobb! Man underlättar verkligen för andra att kunna leva sitt bästa liv, alla som väljer den här banan ska ha en eloge.