bild på kvinna som utsetts till månadens assistent

Månadens assistent oktober

Nominering:

Solstrålen Sally - kommer alltid med härlig energi i samarbetet med kund, assistenter, anhöriga och arbetsledare. Med fin omtanke för kollegor och kund gör hon sitt jobb (och lite till..) med bravur.
Ser alltid lösningar istället för problem.
Sally firar snart (tror jag?!) 10 år som trogen assistent åt samma kund och förtjänar att hyllas extra.

Grattis Sally, du har utsetts till månadens personliga assistent!

– Tack så mycket!

Hur länge har du arbetat som personlig assistent?

– Sedan 2014 och jag har arbetat med samma kund hela tiden men varit föräldraledig och bott utomlands emellan.

Varför började du jobba som personlig assistent?

– Jag arbetade på förskola i 9 år och kände att jag ville göra något annat. Jag halkade in här genom att min bästa vän rekommenderade mig för kunden. Och yrkesbytet är det bästa jag har gjort, det är ett betydelsefullt jobb att kunna hjälpa en människa till ett bättre liv.

Har jobbet som personlig assistent varit som du förväntade?

– Jag har alltid varit omhändertagande och kunnat tänka lite utanför boxen, så det har faktiskt varit ungefär som jag föreställde mig.

Vad är det bästa med jobbet som personlig assistent?

– Det bästa är att få göra skillnad i en människas liv. Man är verktyget för att personen ska bli lycklig och få det den förtjänar. Ett exempel skulle kunna vara att hon säger att hon är sugen på smörgåstårta när jag går av arbetet den dagen. Då går jag och köper det.

Vad finns det för nackdelar med jobbet som personlig assistent?

– Nackdelarna rent allmänt är att personlig assistans inte tas på allvar. Många människor är i behov av personlig assistans, men får det inte. Men jag ser inga nackdelar med själva yrket i sig.

Vilket är ditt bästa tips till någon som ska börja arbeta som personlig assistent?

– Det är att försöka sätta sig in i personens situation och vara lyhörd. Och om du inte känner att det är något för dig, välj något annat yrke. Vissa kanske jobbar som personlig assistent bara för att ha ett jobb, men det är så mycket mer än det, så sätt dig in i personens situation och var lyhörd och ha respekt.