bild på kvinna som utsetts till månadens assistent

Månadens assistent september

Nominering:

En snäll, trevlig, hjälpsam, jordnära och lyhörd assistent. Aldrig helt omöjlig på att ställa upp om man vill göra nån extra aktivitet nån gång. Alltid nära till skratt, men ändå bestämd och vet vad hon vill.
Dagarna tillsammans med dig går så fort och man längtar hela tiden till nästa dag med dig, en riktig guldkant i tillvaron utan att överdriva. Ångrar inte en sekund att jag anställde henne. Har blivit mycket gladare sen hon anställdes.

Grattis Evelina, du har utsetts till månadens personliga assistent!

– Tack!

Hur länge har du arbetat som personlig assistent?

– Jag har varit personlig assistent sedan 2018, och hos nuvarande kund sedan augusti förra året. Tidigare har jag varit säljare, så det är helt olika branscher.

Varför började du jobba som personlig assistent?

– Jag var trött på det jag arbetade med då. Och en nära vän jobbade som personlig assistent på Humana och tänkte att jag kunde passa som assistent åt samma kund. På den vägen är det.

Har jobbet som personlig assistent varit som du förväntade?

– Ja, det har det faktiskt. Eller, med min nuvarande kund är det över förväntan. Vi har en väldigt bra relation och bra personkemi.

Vad är det bästa med jobbet som personlig assistent?

– Rent generellt är det att man känner sig behövd, när du går till jobbet vet man att man kommer göra personens dag lite lättare. Jag känner att jag gör något vettigt och märker att jag behövs på ett annat sätt än i mitt tidigare jobb då det handlade om budget, mål och pengar som ska in.

Vad finns det för nackdelar med jobbet som personlig assistent?

– Det är viktigt att ha en kund som du trivs med eftersom man är väldigt nära varandra många dagar i veckan. Nu är det inte så för mig men om personkemin inte finns där kan det bli jättejobbigt.

Hur är din relation med kunden?

– Vi pratar väldigt mycket, och vi kan prata om personliga saker. Sedan gör vi många roliga saker tillsammans, hon rider och tränar, vi är på stan och fikar. Vi är i samma ålder och förstår varandra bra.

Vilket är ditt bästa tips till någon som ska börja arbeta som personlig assistent?

– Det beror på lite på kunden. Men det gäller att ha fingertoppskänsla, veta när det är läge för saker och inte läge. Bara för att något fungerade bra i går är det inte säkert att det gör det i dag. Det gäller att lyssna in och känna av rummet och inte vara så inrutad. Och att behålla lugnet och vara lösningsorienterad.