1. Du är här: 13 årig kille i centrala Stockholm söker en personlig assistent!

13 årig kille i centrala Stockholm söker en personlig assistent!

Stad: Stockholm
Yrkesroll: Personlig assistent
Publicerad: 2019-11-22
Sista ansökningsdatum: 2019-12-15
Arbetstid: Varierande - dag, kväll, helg
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana.

 

Vill du ha ett meningsfullt arbete som går att kombinera med studier eller annan sysselsättning? Arbeta som assistent åt en 13 årig kille med autism i centrala Stockholm.

"Simon är en fysiskt aktiv kille som vid sin sida behöver Dig som klarar av att hänga med i samma tempo! Han är oftast glad, pigg och full av energi och positiv till lek och bus.

Han har inget talat språk, utan använder sig av bilder när han kommunicerar. Då han har en intellektuell funktionsvariation tränar han på att utveckla bildspråket. Arbetet innebär att vara Simons ”hjälp-jag” i vardagen men också att vara en vän och hitta på roliga saker tillsammans, hjälpa till vid rutiner och hygienbestyr. 

Du ska vara vaken, stabil och gärna fysiskt stark. Du är ansvarstagande med personlig mognad, har energi, tålamod och är lekfull, är engagerad och flexibel och har lätt att intuitivt förstå kroppsspråk. Om Du har erfarenhet sedan tidigare är det bra. Men det viktigaste är din inställning - driv, glädje och förmåga att entusiasmera är allra viktigast.

En gång i veckan åker Simon och rider på islandshästar efter skolan, och han är ofta pigg på att göra olika saker som t ex åka till Tom Tits, gå till upplevelsecentret Korallen eller gå till en park och gunga högt. Kanske gillar Du någon sport, musik eller har annat intresse som Du kan ta med i arbetet med Simon? Ibland är det skönt att ta det lugnt och hänga hemma, kolla på Ipaden och varva ner efter skolan.

Vi söker nu personliga assistenter som vill jobba efter skoltid på vardagar samt 1-2 helger per månad med start omgående. Arbetstiden kan variera och vi är flexibla, ibland behöver Simon hjälp under dagen med t ex läkarbesök eller sällskap i taxin på väg till kortids. 

Du får gå introduktion så länge Du behöver, och blir en i vårt ”team” och har även tillgång till relevanta kurser och utbildningar. Vi har täta möten där vi delar med oss till varandra av tips och erfarenheter. Du arbetar ofta tillsammans med en annan assistent, då Simon har dubbelassistans. Du får gå introduktion så länge Du behöver och blir en del av vårt "team".

Arbetet kan passa bra om du själv pluggar och vill arbeta extra vid sidan av studier. Under Simons lov finns möjlighet till mycket arbete. För att bli aktuell för denna tjänst behöver du beställa ett utdrag firån ditt belastningsregister från polisens hemsida Du väljer det som heter LSS"

Arbetstid / Varaktighet: Enligt överenskommelse. Du kommer att arbeta ca 20 eftermiddagar i månaden samt 2 söndagar i månaden. Vi ser gärna att du kan hoppa in extra vid behov och har för avsikt att stanna en längre period. Start omgående. Vi tillämpar tidsbegränsad anställningsform - så längre uppdraget varar samt timanställning.

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.seEnligt lag (2010:479), om registerkontroll av personal som ska utföra vissa insatser åt barn med funktionsnedsättning, krävs att vi som arbetsgivare begär ett registerutdrag från alla anställda som ska arbeta som personlig assistent åt ett barn under 18 år. Registerutdraget ska lämnas till oss som arbetsgivare innan påbörjad anställning. Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från polisen. Blanketten hittar du på följande webbadress: https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/Blanketten du ska välja heter LSS - utföra vissa insatser åt barn med funktionshinder (442.9)

Arbetstid / Varaktighet: Deltid / Varierande - dag, kväll, helg
Sök jobbet senast 2019-12-15
Ansök här

Kontaktperson

Charlotte Csendes Rekryteringsansvarig