Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

18-årig kille i Östersund söker personliga assistenter!

Ort: Östersund
Yrkesroll: Personlig assistent
Publicerad: 2021-12-15
Sista ansökningsdatum: 2022-02-15
Arbetstid: Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg

Vill du vara med i ett nytt gäng och hjälpa en kille att utvecklas i processen att bli en självständig individ? Vår 18-åriga kund ska flytta hemifrån till en bostad i Östersund och inför det behöver han assistenter.

Kunden är en kille med Downs syndrom och autism som studerar på gymnasienivå. Han är glad och sprallig och älskar att hitta på alla möjliga aktiviteter på sin fritid, till exempel att gå på konsert, åka skidor, fiska, vara ute i naturen, spela innebandy, köra go-cart med mera. Kunden har en dröm om att få resa utomlands och behöver då också ha med sig sina assistenter. Utöver allt roligt som livet för med sig är det viktigt för kunden att få vara delaktig i hushållssysslor och utvecklas inom det, som en del i att bli vuxen, självständig och ta ansvar. Du som assistent möter upp vår kund efter skoltid och följer med honom hem där arbetspasset fortsätter. På helgerna gör kunden och assistenten ofta saker med/hos hans föräldrar som bor 6 mil utanför Östersund. För att du och kunden ska kunna ta er dit på smidigt sätt bör du därför ha körkort och tillgång till bil. Kunden har sommarjobb på hemorten och är under juli därför inte i Östersund så mycket. Efter sommararbetet kommer inskolning påbörjas i det egna boendet i Östersund.

Kund har begränsad kommunikation och använder tecken som stöd som komplement till det verbala språket. Som assistent behöver du därför kunna uttrycka dig mycket väl på svenska. Det är också mycket positivt om du som assistent har erfarenhet av alternativ kommunikation.

Om du är en person som vill vara en del av den här killens äventyr och utveckling så tycker vi att du ska söka tjänsten!

Tjänstgöringsgrad: 59% med tillkommande väntetid.
Sysselsättningsgraden är baserad på skolveckor. Under sommaren och skollov kan arbetstiderna komma att variera.

Vem vi söker:
- Du är positiv och påhittig, vågar ta för dig och komma med idéer.
- Du har inga problem att vara bestämd, vägledande och lyhörd.
- Du kan kommunicera tydligt på svenska i både tal och skrift.
- Du har B-körkort.
- Du kan visa upp ett utdrag från polisens belastningsregister.
- Du kan jobba varierande arbetstider.
- Du är bekväm i att hantera tekniska prylar, till exempel en mobiltelefon med tillhörande appar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, särskilt personer med autism.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Registerutdrag

Enligt lag (2010:479), om registerkontroll av personal som ska utföra vissa insatser åt barn med funktionsnedsättning, krävs att vi som arbetsgivare begär ett registerutdrag från alla anställda som ska arbeta som personlig assistent åt ett barn under 18 år. Registerutdraget ska lämnas till oss som arbetsgivare innan påbörjad anställning. Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från polisen. Blanketten hittar du på följande webbadress:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/

Blanketten du ska välja heter LSS – utföra vissa insatser åt barn med funktionshinder (442.9).

 

Att jobba på Humana 

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9 000 människor.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Vi arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. 

 

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 

Välkommen med din ansökan!

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg
Sök jobbet senast 2022-02-15
Ansök här

Kontaktperson

Alessia Vincentie Bjurman Rekryteringsansvarig