Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Aktiv personlig assistent sökes till kille i Bromma!

Ort: Stockholm
Yrkesroll: Personlig assistent
Publicerad: 2021-06-10
Sista ansökningsdatum: 2021-08-02
Arbetstid: Kväll

Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro? I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.  

Vår kund är en charmig 30-årig hemmaboende kille med grav CP-skada. Han är rullstolsburen och behöver hjälp med allt, vilket även inkluderar hans stora intresse - många och långa promenader. Han har ett förståndshandikapp och har svårt att kommunicera, men tycker om att du som assistent pratar med honom.

 

Om tjänsten:

Nu söker vi två nya assistenter som är intresserad av en fast tjänst på ca 30% vardera. I dagsläget är arbetstiden förlagd tisdagar och onsdagar 17-22, torsdag och fredag 12-20 samt lördag och söndag 11-17. Tillträde sker enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt.

Under ditt arbetspass kommer du gå ca 2-3 st långa promenader med kunden. Det innebär att du kommer promenera och styra kunden i hans rullstol ca 3 h per arbetspass. Du hjälper även till vid förflyttningar. Tjänsten passar dig med god kondition och som trivs med motion och träning. I rollen som assistent ingår även arbetsuppgifter rom rör personlig hygien, som till exempel toabesök och duschning. Du hjälper också vår kund vid matsituationer. De dagar vår kund är på daglig verksamhet möter du som assistent upp honom där och åker med honom hem, och sen slutar arbetspasset hemma hos kunden. 

 

Vem vi söker?

Som person ska du vara glad och pigg, lyhörd, ansvarsfull och initiativrik. För att bli aktuell krävs följande:

- Du tar stort ansvar vad gäller social distansering och god hygien

- Du kan arbeta helt doftfritt då familjen är nöt-, pälsdjur- och doftallergiska

- Du har inga pälsdjur hemma då familjen är allergiska

- Du talar flytande svenska

- Mindre förflyttningar förekommer så du måste ha lite "kraft i armarna"

- Långa promenader förekommer under dina arbetspass då du bör ha god kondition och vara intresserad av motion

- Du kan beställa utdrag från polisens belastningsregister, mer info längre ner i annonsen

- Eftersom kunden tillhör riskgrupp (Corona) ser vi gärna att du som söker är en person som är socialt distanserad och inte har ett ytterligare jobb eller fritidsintresse där du möter många andra människor.

 

Lön: Fast timlön enligt överenskommelse. Övriga ersättningar enligt kollektivavtal.

Tillträde: Enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt.

Ansökan: Din ansökan kommer läsas av personal vid Humana, av kunden och dennes anhöriga. Rekryteringen sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag!

 

Registerkontroll

Enligt lag (2010:479), om registerkontroll av personal som ska utföra vissa insatser åt barn med funktionsnedsättning, krävs att vi som arbetsgivare begär ett registerutdrag från alla anställda som ska arbeta som personlig assistent åt ett barn under 18 år. Registerutdraget ska lämnas till oss som arbetsgivare innan påbörjad anställning. Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från polisen. Blanketten hittar du på följande webbadress: https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/

Blanketten du ska välja heter LSS – utföra vissa insatser åt barn med funktionshinder (442.9).

 

Att jobba på Humana 

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9 000 människor.  

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Vi arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. 

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 

 

Vad händer nu?  

Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. 
Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga. 
För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. 

Välkommen med din ansökan! 

Arbetstid / Varaktighet: / Kväll
Sök jobbet senast 2021-08-02
Ansök här

Kontaktperson

Nora Abrahamsson Rekryteringsansvarig