Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Arbetshandledare till daglig verksamhet – service/utegrupp

Ort: Uppsala
Yrkesroll: Övriga
Publicerad: 2023-05-10
Sista ansökningsdatum: 2023-06-11
Arbetstid: Dag

Palmbladsgatan är en daglig verksamhet för personer som omfattas av personkrets 1 inom LSS. Arbetsplatsen finns i luftiga lokaler fördelat i två plan med totalt 600 kvm.

Verksamheten startade hösten 2020 och är fortfarande under utveckling. Idag är verksamheten indelad i olika arbetsrum/ inriktningar och består av ateljé, snickeri, ute/servicegrupp, praktik, POD samt musik.

Verksamheten tar emot arbetstagare i åldrarna 18-65 år. Verksamheten har ett kapacitetstak om 46 platser. 

Vi har LOV-avtal med Uppsala kommun men tar även emot personer ifrån andra kommuner via individavtal.

Arbetstagarna arbetar både på plats och är ute på praktik på olika företag.

 

Nu behöver vi utöka personalgruppen med en person som har kunskaper/ intresse om service-/utearbete.

Inom inriktningen service kommer du att samarbeta med kollegorna i snickeriverksamheten. Inriktningen är tänkt som ett komplement till snickerigruppen med möjlighet att genomföra arbeten utemiljö. Då inriktningen är under uppbyggnad så det är ännu inte helt klart exakt vilka arbetsuppgifter som kommer att utföras. Preliminära arbetsuppgifter är lättare trädgårdsskötsel, snöröjning, avfallshantering, ärenden och service av och till våra gruppbostäder.

 

Vi erbjuder dig vara med att vidareutveckla verksamheten inom området samtidigt som du får möjlighet att arbeta i en kreativ miljö. Du behöver vara driven, ha en god förmåga att organisera och planera då ditt arbete är att tillsammans med dina kollegor skapa en struktur som möjliggör för arbetstagarna att utveckla sin självständighet. Du behöver kunna planera och genomföra arbetet med arbetstagare, både enskilt och i grupp.

Du kommer även att samarbeta med övriga kollegor och vara delaktig i det övergripande arbetet och planeringen för hela verksamheten.

Du behöver ha förmågan att på ett pedagogiskt sätt dela med dig av dina kunskaper och sätta arbetstagarna i rampljuset. Ditt arbete går i huvudsak ut på att arbetshandleda i det dagliga arbetet. Du planerar, startar, driver, avslutar och följer upp processer och arbetsmoment kopplat till servicearbeten samt att du ger stöd och service utifrån biståndsbeslut.

 

All personal har ett uppdrag som kontaktperson för en eller flera arbetstagare. Uppdraget som kontaktperson innefattar bland annat att tillsammans med arbetstagaren och eller företrädare upprätta en genomförandeplan om hur och när hjälpen ska genomföras samt hur vi tillsammans arbetar för att nå arbetstagarens mål och delmål.

Arbetstagarna har funktionsnedsättning som innefattas inom personkrets 1, utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Det kan även förekomma tilläggsdiagnoser så som, dyslexi, ADHD, ADD, tourettes, samt beteendeproblematik.

Som arbetshandledare ger du stöd och hjälp till arbetstagarna på deras arbetsplats. Du verkar för att arbetstagarna får ett meningsfullt, aktivt och rikt arbetsliv utifrån hans eller hennes förutsättningar och behov.

Arbetsuppgifterna innefattar att ge att ge individuellt stöd, omvårdnad samt att utföra arbetsmoment inom våra olika inriktningar.

 

Vissa delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter ingår i arbetet. Du ansvarar för att skapa och upprätthålla god kontakt med legitimerad personal och för arbetstagaren andra viktiga kontakter så som bland annat boende och habilitering.

Utmanande beteende kan förekomma i arbetet vilket medför att struktur och förutsägbarhet är av stor vikt.

Positiv förstärkning, tydliggörande pedagogik, alternativ och kompletterande kommunikation samt ett lågaffektivt bemötande är en förutsättning för att möjliggöra för våra arbetstagare att utveckla och bibehålla sina funktioner.

 

En viktig uppgift är att skapa ett gott klimat på arbetsplatsen samt i arbetsgruppen, genom ett respektfullt bemötande gentemot varandra.

Du är arbetar självständigt, är ansvarfull, samarbetsinriktad samt positivt inställd och ser eventuella problem som möjligheter för utveckling.

Arbetet kan i perioder vara intensivt vilket ställer krav på att du är stresstålig, strukturerad och har god framförhållning. Du är lojal, tydlig, initiativrik, flexibel och ser möjligheter samt vill delta i utvecklingsarbete.

Vi ser det som en självklarhet att du står för Humanas värdeord, engagemang, glädje och ansvar samt att detta genomsyrar ditt sätt att tänka och arbeta. Viktigt är även att du drivs till av att arbeta för Humanas målsättning att, Alla har rätt till ett bra liv.

 

Krav för tjänsten

Utbildning inom vård och omsorg, pedagogik eller utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig är ett krav.

Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket, i tal och skrift då dokumentation är en viktig del av arbetet.

Du ska kunna se varje persons individuella behov och bedriva pedagogiskt arbete utifrån detta.

Erfarenhet samt kunskap om målgruppen

B-Körkort

 

Meriterande för tjänsten

Utbildning inom snickeri/trädgårdsarbete/ fastighetsskötsel eller likande

Erfarenhet av att jobba på daglig verksamhet.

 

 

Tjänsten är en visstidsanställning om ca 6 månader på ca 75%. Tjänst kan i framtiden komma att bli en tillsvidareanställning 

Du ingår i ett arbetslag med schemalagd arbetstid under dagtid.

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har stort engagemang, ansvarskänsla, arbetar systematiskt, söker förbättringar och lösningar för att driva utvecklingsarbete tillsammans med dina kollegor.

 

Skicka din ansökan snarast, intervjuer kommer att ske löpande under annonstiden.

 

 

I samband vid anställning kommer uppvisade av utdrag från belastningsregistret att begäras in.

 

 

 

 

 

Arbetstid / Varaktighet: / Dag
Sök jobbet senast 2023-06-11
Ansök här

Kontaktperson

Ida Grenängen Verksamhetschef 0702852171