Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Behandlingspedagog 100 % HVB Eleonoragården

Ort: Uppsala
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2021-12-16
Sista ansökningsdatum: 2022-01-31
Arbetstid: Varierande - Dag, Kväll

HVB Eleonoragården är en liten, familjär behandlingsenhet med 6+1 platser, vilket ger möjlighet att möta den enskilda ungdomens behov på ett följsamt sätt. Enheten tar emot flickor oavsett könsidentitet eller könsuttryck samt transsexuella ungdomar 14-20 år, med självdestruktiva beteenden, hedersrelaterat våld och känsloregleringsproblematik. Nu söker vi en behandlingspedagog på 100 % , tjänsten är ett vikariat på 1 år med möjlighet till förlängning.  

Vi är ett professionellt vårdteam som arbetar utifrån ett normkritiskt perspektiv. Samtliga medarbetare har kunskap och insikt i HBTQ-frågor och de sju diskrimineringsgrunderna vilket återspeglas i vårt bemötande och i den fysiska miljön.   

Eleonoragårdens målsättning är att hjälpa ungdomar till ett självständigt liv. Behandlingsarbetet ska därför bygga på erfarenhet och kompetens. Vi har ett salutogent och systemteoretiskt förhållningssätt och arbetar främst med evidensbaserade metoder, framförallt Kognitiv Beteende Terapi (KBT), samt inslag av DBT. Vår strävan är att vi ska vara föregångaren inom barn och ungdomsvård - de som står för kvalitet, kompetens och omvårdnad.   

DINA ARBETSUPPGIFTER   

I arbetet som behandlingspedagog på HVB Eleonoragården blir du en viktig del i det dagliga arbetet genom att bl.a. möta vardagen tillsammans med ungdomarna och att ha stödjande samtal. Tjänsten innefattar främst behandlings- och motivationsarbete utifrån ett salutogent förhållningssätt. Arbetet med ungdomarna kräver att du är riskmedveten, trygg, tydlig, lösningsfokuserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. Du har en god förmåga att samtala med barn och ungdomar samt att skapa bra relationer.   

Arbetet är förlagt på ett 4-veckors rullande schema med dag- och kvällspass, inga helger.     

KVALIFIKATIONER   

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning om minst 2 år med inriktning mot barn och unga, t.ex. behandlingspedagog, socialpedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande. Du har erfarenhet av KBT, MI och/eller annan evidensbaserad metod, och vi ser att du har tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana.   

ÖVRIGT    

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.   

B-körkort krävs för tjänsten.   

Utdrag ur Polismyndighetens belastnings-och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid före anställning, se Blankett   

Tjänsten är ett vikariat på 1 år med möjlighet till förlängning.  

Intervjuer kommer att ske löpande.   

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande - Dag, Kväll
Sök jobbet senast 2022-01-31
Ansök här

Kontaktperson

Peyman Saleh Enhetschef