Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Behandlingspedagog 100 % HVB Vattmyren

Ort: Uppsala
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2021-12-27
Sista ansökningsdatum: 2022-01-31
Arbetstid: Varierande - Dag, Kväll

Vi är ett professionellt vårdteam som erbjuder ungdomar med svårigheter olika former av vård. Vi söker nu en behandlingspedagog på 100 % till vårt team på HVB Vattmyren. 

HVB Vattmyren är ett mindre behandlingshem för pojkar 15-20 år med sexuellt utagerande beteende. Enheten har 13 st platser fördelat på två fastigheter och är beläget ca 2 mil utanför Uppsala.  

Tiangruppens målsättning är att ge varje ungdom bättre möjligheter till att kunna leva ett bra och självständigt liv genom att åstadkomma förändring, utveckling och mognad utifrån den individuella behandlingsplanen. Vi arbetar med evidensbaserade metoder och då främst kognitiv beteende terapi (KBT), ERASOR och ASAP.  

Tiangruppen är HBTQ-certifierade och arbetar utifrån ett normkritiskt perspektiv och dem sju diskrimineringsgrunderna. Vår strävan är att vi ska vara föregångaren inom barn och ungdomsvård - de som står för kvalitet, kompetens och omvårdnad.  

 

DINA ARBETSUPPGIFTER  

I arbetet som behandlingspedagog ute på våra enheter blir du en viktig del i det dagliga arbetet genom att bl.a. möta vardagen tillsammans med ungdomarna. Du kommer vara kontaktperson till en eller två ungdomar och ansvarar då för strukturerade samtal, kontakt och rapportering till uppdragsgivare och nätverk.  

Arbetet innefattar främst behandlings- och motivationsarbete med ungdomarna utifrån ett salutogent förhållningssätt. Arbetet med ungdomarna kräver att du är riskmedveten, trygg, strukturerad, lösningsfokuserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. Du har en god förmåga att samtala med barn och ungdomar samt att skapa bra relationer.  

 

KVALIFIKATIONER  

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning om minst 2 år med inriktning mot barn och unga, t.ex. behandlingsassistent, behandlingspedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande. Du har erfarenhet av KBT och/eller annan evidensbaserad metod, såsom ERASOR och ASAP. Vi ser att du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete med barn och ungdomar och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med sexuellt utagerande ungdomar. Du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana.  

 

ÖVRIGT   

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

B-körkort krävs för tjänsten  

Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid före anställning, se Blankett  

Arbetstiden är fördelad på ett rullande 4-veckorsschema med dag/kvällspass.  

Intervjuer kommer att ske löpande. I rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska urvalstest. .  

Tjänsten tillsätts enligt överenskommelse.  

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande - Dag, Kväll
Sök jobbet senast 2022-01-31
Ansök här

Kontaktperson

Luka Rubil Enhetschef