Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Publicerad: 2023-11-07

Behandlingspedagog Frostbrunnsgården HVB

Om tjänsten

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka tjänsten som behandlingspersonal hos oss på Frostbrunnsgården HVB. Vi är ett professionellt team som tillsammans med dig kommer att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. 

Målgrupp 

På Frostbrunnsgården välkomnar vi pojkar 13-17 år med olika former av psykosocial problematik, såsom begynnande kriminalitet, utagerande beteende med förekomster av hot och våld, vistelse i olämpliga miljöer med kriminalitet eller droger, bruten skolgång och icke-fungerande familjeförhållanden. Frostbrunnsgården tar emot placeringar enl SoL och LVU.

Om oss

Frostbrunnsgården HVB är ett mindre och familjärt boende med åtta platser. Vi arbetar framför allt utifrån inlärningspsykologiska principer och evidensbaserade metoder med fokus på KBT. Genom att observera och tydliggöra funktionella beteenden uppmärksammar vi den unge på strategier och verktyg för att själv hantera situationer i livet. Viktiga inslag i behandlingen är en hög grad av alliansskapande och samarbete med ungdomens sociala nätverk där ungdomens delaktighet står i fokus.

Vi arbetar med utgångspunkt i lågaffektivt bemötande och erbjuder behandlingsinsatser såsom RePulse och Kriminalitet som livsstil.

Om tjänsten

Som behandlingspersonal på Frostbrunnsgården HVB blir du en viktig del i det dagliga arbetet genom att bl.a. möta vardagen tillsammans med ungdomarna och ha stödjande samtal. Arbetet innefattar främst behandlings- och motivationsarbete med ungdomarna utifrån ett professionellt förhållningssätt och följa den planering som finns. Dokumentation i journalsystem, tidrapportering, avvikelserapportering etc. utförs under varje arbetspass. Du genomför olika fritidsaktiviteter med ungdomarna och arbetet innebär även praktiska arbetsuppgifter som krävs i hem och hushåll, t.ex. städ, tvätt, matlagning, inköp, bilvård, trädgårdsarbete etc. 

Vem är du? 

Som behandlingspersonal är du trygg och balanserad med ungdomarnas välmående i fokus. Dina värderingar är viktiga eftersom du är en rollmodell för ungdomarna.

Vi söker dig som är lösningsfokuserad, organiserad och ansvarsfull.  Du har ett positivt synsätt, kan hantera stress och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har lätt för att skapa relationer och har god samarbetsförmåga där du ser dig själv som en lagspelare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer  

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning om minst 2 år med inriktning mot barn och unga, t.ex. behandlingsassistent, socialpedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande. Vi ser att du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete med barn och ungdomar och erfarenhet av KBT, MI, LAB, rePulse och/eller ART är meriterande. Du har goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift samt har god datavana.

B-körkort för manuell bil krävs för tjänsten.

Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB krävs alltid före anställning, se Blankett

Vi tillämpar 6 mån provanställning. 

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: 

Dag/kväll, jour, helg: heltid enligt rullande schema.

Lön: Individuell 

Tillträde: Januari 2024 eller enligt överenskommelse.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Sarah Lindgren Verksamhetschef