Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Behandlingspedagog med samordningsansvar

Ort: Osby
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2021-12-24
Sista ansökningsdatum: 2022-01-31
Arbetstid: Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana.

Inom division Barn och unga erbjuder Humana flera HVB och boenden som bedriver omsorg, vård och behandling. Vi tar emot flickor och pojkar med psykosocial och neuropsykiatrisk problematik. Specialiserade enheter för ensamkommande barn och unga, övergreppsproblematik, självskadebeteende och missbruk finns. Till verksamheterna finns knutet en specialistenhet med egna psykologer, psykiatriker, läkare, specialpedagoger m.fl. kompetenser. Hela landet är vårt upptagningsområde.

Att jobba på Humana 
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9 000 människor.   

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.  

Om tjänsten 
Villa Ängsbo är ett HVB med 8 platser för pojkar, 15-19 år som vistas i olämpliga miljöer, ofta i kombination med beteendeproblematik/normbrytande beteende. Villa Ängsbo ligger centralt i Osby med närhet till tågstation. Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande, lösningsfokuserat förhållningssätt och utifrån Connect. Vi ser relationen med ungdomarna som ett viktigt verktyg genom kontaktmannaskap och rollmodellering. Exempel på behandlingsformer som används i verksamheten är A-CRA, B12 och rePulse.

Till Villa Ängsbo söker vi nu 1 st behandlingspedagog med ansvar som behandlingssamordnare som en del av tjänsten.

Som behandlingspedagog är Du kontaktperson till en eller flera ungdomar vilket innebär att Du har stort ansvar för ungdomens placering, kontakt med socialtjänst, vårdnadshavare, skola samt andra viktiga instanser. Tillsammans med ungdom arbetar Du utifrån ungdomens genomförandeplan, Ni har kontaktmannasamtal, Ni gör ungdomens veckoplanering etc. Som kontaktperson har Du stort mandat i din ungdoms ärende utifrån de ramar vi, gemensamt som arbetsgrupp, beslutar för verksamheten.

En viktig del i arbetet är dokumentation, både genom dagliga journalanteckningar för alla inskrivna ungdomar men även att skriva månadsrapporter samt slutrapport etc.

Utöver det tillkommer praktiska arbetsuppgifter såsom matlagning, städning, aktiviteter, inköp samt löpande skötsel av hus, hem och fordon. Ofta sker detta arbete tillsammans med ungdomarna.

I rollen som behandlingssamordnare ingår att bl a bedriva strukturerad samtalsbehandling utifrån verksamhetens behandlingsmodeller, samt samordna arbetet kring alla ungdomars behandling hos oss.

Extern handledning 1 gång/månad.

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Du arbetar på rullande schema som innefattar dag-, kväll-, natt-, helgarbete med sovande jour. Tjänstgöringsgrad 100%. 6 månaders provanställning tillämpas. I rollen som behandlingsamordnare utgörs arbetstiden något mer av dag/kväll, och mindre av natt-/helgarbete.
Lön: Lön enligt överenskommelse, övriga ersättningar enligt kollektivavtal. 
Tillträde: Snarast, efter överenskommelse.

Vem är du? 
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning om minst 2 år med inriktning vård och behandling, beteendevetenskap, t.ex socionom, socialpedagog, beteendevetare, behandlingspedagog eller motsvarande. Du vehöver ha kännedom om verksamhetens behandlingsmodeller samt erfarenhet av behandlingsarbete.

Du har erfarenhet av arbete på HVB, med målgruppen och/eller inom vård och behandling. Du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift och du besitter en god datorvana. För tjänsten krävs B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser och söker dig som har en god förmåga att samtala med ungdomar samt har lätt för att skapa bra relationer såväl till ungdomarna som till dina kollegor. För att arbeta med ungdomarna krävs det att du är trygg, balanserad, lösningsfokuserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. 

Utdrag från Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid före anställning.

Läs mer om Villa Ängsbo här: Villa Ängsbo

Vad händer nu?  
Sista ansökningsdag för tjänsten är 2022-01-31. Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.  

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta samordnare Francis Brito på francis.brito@humana.se / 072-556 40 05, eller verksamhetschef Björn Magnusson på bjorn.magnusson@humana.se / 076-875 53 77.

Välkommen med din ansökan! 

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg
Sök jobbet senast 2022-01-31
Ansök här

Kontaktperson

Björn Magnusson Verksamhetschef