Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Publicerad: 2023-11-07

Behandlingspedagog Studievägen HVB o Stödboende

Om tjänsten

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka tjänsten som behandlingspersonal hos oss på Studievägens HVB och stödboende. Vi är ett professionellt team som tillsammans med dig kommer att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. 

Målgrupp 

På Studievägens HVB välkomnar vi pojkar och flickor 18-21 år med olika former av psykosocial problematik, som ofta medför svårigheter att bo i ett gemensamt boende. Svårigheterna beror ofta på omsorgsbrist i hemmet, kogitiva svårigheter och/eller trauman från barndom eller uppväxt. Vanliga beteendeproblem är överaktivitet/passivitet, sociala färdighetsbrister, brister i nätverkskontakter, svårigheter att hantera sociala kontakter, skolfrånvaro, utagerande beteende eller självskadebeteende. Studievägen HVB tar emot placeringar enl SoL och LVU.

På Studievägen stödboende välkomnar vi pojkar och flickor 16-20 år som i hög grad klarar sig själva men som behöver stöd för att klara sig vidare i livet. De har ofta varit placerade tidigare utifrån social problematik, kommit som ensamkommande till Sverige eller lever i en icke-fungerande hemsituation.  
Studievägen stödboende tar emot placeringar enl SoL och LVU.

Om oss

Studievägen HVB och stödboende är en unik verksamhet med 3st HVB-platser och 7 st stödboendeplatser. Här erbjuds ungdomen boende i egen lägenhet, med stöd och tillgång till personal dygnet runt. En stor del av arbetet utgörs av ensamarbete, med tillgång till stöd från verksamhetschef, behandlingsansvarig och andra ledningsfunktioner. Vi arbetar framför allt utifrån inlärningspsykologiska principer och evidensbaserade metoder med fokus på KBT. Genom att observera och tydliggöra funktionella beteenden uppmärksammar vi den unge på strategier och verktyg för att själv hantera situationer i livet. Viktiga inslag i behandlingen är en hög grad av alliansskapande och samarbete. 

Vi arbetar utifrån lågaffektivt bemötande (LAB) och Motiverande samtal (MI), samt erbjuder behandlingsinsatser såsom RePulse och terapier. Vi har även en grundutbildning i Tydliggörande pedagogik. 

Om tjänsten

Som behandlingspersonal på Studievägen HVB och stödboende blir du en viktig del i det dagliga arbetet genom att bl.a. möta vardagen tillsammans med ungdomarna och ha stödjande samtal. Arbetet innefattar främst stöd-, behandlings- och motivationsarbete med ungdomarna utifrån ett professionellt förhållningssätt och genom att följa de planeringar som finns. Dokumentation i journalsystem, tidrapportering, avvikelserapportering etc. utförs under varje arbetspass. Du genomför olika fritidsaktiviteter med ungdomarna och arbetet innebär även praktiska arbetsuppgifter som krävs i hem och hushåll, t.ex. städ, tvätt, matlagning, inköp, bilvård, trädgårdsarbete etc. 

Vem är du? 

Som behandlingspersonal är du trygg och balanserad med ungdomarnas välmående i fokus. Dina värderingar är viktiga eftersom du är en rollmodell för ungdomarna.

Då arbetet i hög grad utgörs av ensamarbete ser vi att du är trygg i din yrkesroll, att du har tidigare erfaranhet av arbete på HVB och/eller stödboende. Vi söker dig som är lösningsfokuserad, organiserad och ansvarsfull.  Du har ett positivt synsätt, kan hantera stress och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har lätt för att skapa relationer och en god förmåga att arbeta självständig samtidigt som du ser dig själv som en del av ett lag. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer  

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning om minst 2 år med inriktning mot barn och unga, t.ex. behandlingsassistent, socialpedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande. Vi ser att du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Erfarenhet av KBT, MI, LAB, rePulse är meriterande. Du har goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift samt har god datavana.

B-körkort för manuell bil krävs för tjänsten.

Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB krävs alltid före anställning, se Blankett

Vi tillämpar 6 mån provanställning.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: 

Dag/kväll, jour, helg: deltid enligt rullande schema.

Lön: Individuell 

Tillträde: Februari/Mars 2024 eller enligt överenskommelse.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Sarah Lindgren Verksamhetschef