Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Publicerad: 2023-08-14

Behandlingspedagog till HVB

Om tjänsten

Behandlingspedagog till HVB

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som behandlingspedagog hos oss på Humana. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.

Björkviks vård- och behandlingshem är beläget på en vacker sjötomt som har 40 vårdplatser fördelat på HVB, särskilt boende och korttid. Våra klienter har varierad psykiatrisk problematik inom psykos, ångest, personlighetsstörningar, neuropsykiatriska störningar och ofta i kombination med missbruk. 

Arbetsuppgifter

I vårt HVB team får du som behandlingspedagog vara en viktig del i klienternas behanling och ta stort ansvar för deras individella behandlingsupplägg. Vi arbetar med individuella insatser där varje klient har en egen genomförandeplan utifrån dennes enskilda behov. Denna utformas i samråd med klient och uppdragsgivare och skräddarsys efter klientens behov. Vi arbetar i team där kontaktperson, teamledare och sjuksköterska samarbetar för att ge klienten bästa vård utifrån deras förutsättningar och situation. Som behandlingspedagog kommer du att vara kontaktperson till ca 3 klienter och tillsammans med teamledare ansvara för att klientens behandling. Utöver behandlingssamtal så kommer du tillsamman med övriga i teamet att ta ansvar för körningar, myndighetskontakter, stöd ADL, journalförning mm. 

Du kommer erbjudas utbildning i våra behandlingsmetoder löpande under din anställning. 

Om dig

Vi söker dig som är utbildad behandlingspedagog, socialpedagog, handledare inom socialpsykiatri, socionom eller har utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av arbete inom psykiatri och missbruk och känner dig trygg i din roll. Du tycker om att arbeta i team, har god samarbetsförmåga och lätt för att skapa relation och allians till våra klienter. Som person är du prestigelös, lösningsorienterad och har god reflektionsförmåga.

Det är meriterande om du har utbildning i våra någon/några av behandlingsmetoder: KBT, ÅP, CRA, Repulse. Körkort är ett krav för tjänsten.

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Schema dag, kväll och helg. 100 %

Lön: Månadslön. Lönen sker enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.  

Tillträde: 28 augusti eller enligt överenskommelse.


Att arbeta på Humana
På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete.