Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Publicerad: 2023-08-24

Behandlingspedagog

Om tjänsten

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som behandlingspedagog hos oss på Humana Vintergatan. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.

Om Humana Vintergatan

Humana Vintergatan är ett litet familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vintergatan arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande.

De unga bor i möblerade lägenheter om 1 rok i nära anslutning till vår baslägenhet som är bemannad dygnet runt. Verksamheten är integrerad i ett bostadsområde centralt i Alingsås. Vi har god erfarenhet av att ta emot ungdomar direkt ifrån SIS-institution eller från avgiftning. Vi tar emot ungdomar placerade enligt SoL eller Lvu §§ 2 och 3. 

Arbetet på Vintergatan har sin bas i Daniel Sterns teorier om utvecklingspsykologi. Arbetet med ungdomarna vilar på en gemensam värdegrund och ett lösningsfokuserat arbetssätt utifrån följande antaganden:

- Förändring är möjligt
- Vi blir till i möten med andra
- Vi är inga offer utan vi har grundförutsättningar för egna val
- Vi är sociala varelser och har alltså ett behov av att relatera till andra
- Förtroende och tillit är basen för SAM – SKAPANDE
- Det egna ansvaret är en central del i vårt arbete

Vi som arbetar på Vintergatan är engagerade med stor kompetens och erfarenhet och vill göra skillnad i unga människors liv. Goda relationer och tillit ser vi som basen för ett framgångsrikt vård- och behandlingsarbete. 

Vår strävan är att boendet ska vara så likt verkligheten som möjligt där ungdomarna får träning i motivation, delaktighet och ansvarstagande.

Ungdomarna som vi möter har olika typer av psykosocial problematik såsom till exempel missbruk, kriminalitet eller andra former av självskadebeteenden. Vi möter också ungdomar med olika diagnoser såsom till exempel ADHD, ångestproblematik och/eller PTSD. Gemensamt för våra ungdomar är att tilliten till vuxenvärlden saknas.

Arbetsuppgifter

Som behandlingspedagog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor stödja ungdomarna i deras vardag. Vi utgår ifrån varje ungdoms individuella behov och arbetet kan därför se olika ut. Då arbetsdagens förutsättningar snabbt kan förändras behöver du vara flexibel och inkännande. 

Inom verksamheten arbetar vi med kontaktmannaskap vilket innebär att varje ungdom har en kontaktperson som är ansvarig för den unges planering utifrån den genomförandeplan som upprättats. Kontaktpersonen ansvarar för upprättandet av genomförandeplanen, revideringen av densamma samt skriver sammanfattningar till socialtjänsten. Som kontaktperson ansvarar du för journalföring, kontakten med socialtjänsten samt andra aktörer som är viktiga för den unge. Det är därför viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vårt dagliga arbete innebär varierande arbetsuppgifter såsom att stötta den unge i den dagliga livsföringen (städ, tvätt, matlagning, budget osv), att stötta den unge att komma iväg till daglig sysselsättning (skola, praktik, arbete), dagliga motiverande samtal med den unge eller att samverka med uppdragsgivare och andra samarbetspartners.
 

Vem är du?
- Socionom, socialpedagog, behandlingspedagog eller annan likvärdig utbildning (minst 2 år eftergymnasial utbildning).
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
- Som person är du ansvarstagande, relationsskapande, flexibel och trygg. I rollen är det viktigt att du visar stor empati samtidigt som du har förmågan att sätta gränser vid behov. Arbetet innebär ett nära och förtroendefullt samarbete med dina kollegor och du har därför god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning lämnas utdrag ur belastningsregistret.
- B-körkort

Meriterande:

- Erfarenhet av behandlingsarbete och/eller arbete med ungdomar

- Erfarenhet av dokumentation/journalföring

- Kunskap/erfarenhet från arbete med MI eller LAB

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär arbete under dagtid, kvällstid, nattid och helg. 75-100  % tjänstgöringsgrad. Tjänsten är en visstidsanställning.
Lön: Lön sätts utifrån individuell överenskommelse. Övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde: Enligt överenskommelse. Vänta inte med ansökan då utvalsprocessen startar direkt.

Vad händer nu?
Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdagen. Skicka därför gärna din ansökan redan idag! Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss Verksamhetschef Mona Tulokas Carlsson 070-229 33 04, mona.tulokascarlsson@humana.se eller Biträdande Verksamhetschef Maria Berg 073-971 65 19, maria.berg1@humana.se

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR.

Kontaktperson

Maria Berg Bitr. Verksamhetschef