Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Behandlingspedagoger till Rapsgården HVB

Ort: Hörby
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2022-01-24
Sista ansökningsdatum: 2022-02-21
Arbetstid: Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg

Vi söker nya medarbetare till vårt nystartade HVB hem för barn i ålder 7-11 år. Vill du ha ett roligt och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge barn ett bättre liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka tjänst som behandlingspedagog hos oss på Rapsgården HVB. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision –Alla har rätt till ett bra liv.

Dina arbetsuppgifter

Barnen som bor hos oss har ofta en komplex psykosocial problematik. Vi har egna resurser att möta deras behov och gör kvalificerade neuropsykiatriska och sociala utredningar, använder beprövade behandlingsmetoder och utvecklande fritidsaktiviteter i naturskön miljö. Vi anordnar skolgång genom samarbete med skolor i närheten.

Som behandlingspedagog kommer du huvudsakligen arbeta med de barn och ungdomar som är placerade vid Rapsgården. Du kommer tillsammans med dina kollegor skapa mål och mening med de vardagliga rutiner och aktiviteter som ryms. Barnen vid Rapsgården behöver stöd i sociala färdigheter, känsloreglering och samspel med andra. Genom välplanerade aktiviteter som har ett syfte utifrån respektive barns svårigheter och förmågor så ges barnen möjlighet att utveckla sina färdigheter. Vår verksamhetssyn präglas av respekt för individen och en vilja att ge stöd på ett positivt sätt. Vi arbetar utifrån traumamedvetenhet och kunskap om de behov som personer med olika funktionsvariationer kan ha. Tydliggörande pedagogik är ett vardagligt hjälpmedel i många situationer för att begripliggöra nästa moment och dagens händelser. Som behandlingspedagog arbetar man med planering, pedagogiska insatser och samtal om livet. Tjänsten omfattar också observation, dokumentation i journal, medverkan vid uppföljande träffar med socialtjänster samt viss kontakt med barnets nätverk.

Du arbetar i team med hjälp av en trygg struktur och lågaffektivt bemötande. Aktiviteter sker även utanför HVB-hemmet varför du behöver ha körkort för personbil.

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär schemalagd arbetstid med variation dag-kväll-helg, även sovande jour i viss frekvens.

Vi söker även nattpersonal.

Vi söker dig som vill arbeta heltid i första hand men även dig som söker deltidarbete eller timvikariat. 

Lön: Enligt överenskommelse, övriga ersättningar följer Bransch E kollektivavtal

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kvalifikationer och ansökan

Du är glad och positiv och vill arbeta med något meningsfullt. Du tycker om att arbeta med människor och har en stor portion tålamod, även i stressade situationer. Arbetet kräver stor personlig mognad. Det är viktigt att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och har en god samarbetsförmåga. För att trivas så uppskattar du en snabbrörlig och dynamisk miljö där det oväntade kan hända. Du är handlingskraftig och har lätt för samarbete i team.

Du har en godkänd minst 2 årig eftergymnasial utbildning, exempelvis behandlingsassistent, socionom, socialpedagog, fritidspedagog, fritidsledare, förskolelärare eller likvärdig utbildning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Har du tidigare erfarenhet av socialt arbete och/eller arbetsledning är det ett plus. Vi värdesätter särskilt erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med neuropsykiatriska problem.

Att jobba på Humana

På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av

utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete.

Senaste ansökningsdag är 2022-01-31. Före anställning gör vi registerkontroll hos Rikspolisstyrelsen.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Marie Brännen, Regionchef

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg
Sök jobbet senast 2022-02-21
Ansök här

Kontaktperson

Marie Brännén Regionchef Marie.Brannen@humana.se