Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Behandlingspersonal Anneborg/Lunna

Ort: Götene
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2021-11-23
Sista ansökningsdatum: 2021-12-23
Arbetstid: Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana.

Inom division Barn och unga erbjuder Humana flera HVB och boenden som bedriver omsorg, vård och behandling. Vi tar emot flickor och pojkar med psykosocial och neuropsykiatrisk problematik. Specialserade enheter för ensamkommande, övergreppsproblematik, självskadebeteende och missbruk finns. Till verksamheterna finns knutet en specialistenhet med egna psykologer, psykiatriker, läkare, specialpedagoger m.fl. kompetenser. Hela landet är vårt upptagningsområde. Vi söker nu behandlingspersonal till våra enheter Anneborg HVB i Lundsbrunn och Lunna Gård Akut i Lidköping.

Anneborg HVB har 8 platser och arbetar med pojkar 14-18 år med bland annat psykosocial, beteende och neuropsykiatrisk problematik, kriminalitet och missbruk, utagerande och riskfyllt beteende.
Lunna Gård Akut har 6 platser och arbetar med pojkar 13-19 år med bland annat psykosocial, beteende och neuropsykiatrisk problematik, kriminalitet och missbruk, utagerande och riskfyllt beteende.

Om tjänsten
Eftersom varje barn och ungdom är unik så blir också dina arbetsdagar det. Vi har alla samma grunduppdrag, att verka för bästa behandling och omsorg för varje enskild individ. Arbetsuppgifterna varierar där fokus kan ligga på samtal och relationsskapande, aktiviteter och praktiska uppgifter som ingår i ett barn och ungdoms vardag. Därtill har du som medarbetare kontakt med socialtjänst och vårdnadshavare. Arbetet omfattar dokumentationskrav och avvikelsrapportering, därför behöver du kunna förmedla dig sakligt och tydligt i skrift. Det är viktigt att alla medarbetare samarbetar som ett lag för att ge ungdomarna de bästa förutsättningarna. Som behandlingspedagog hos oss har du väldigt varierande arbetsuppgifter där huvudsyftet är att erbjuda ungdomarna en trygg, omvårdande och strukturerad vardag. Som behandlingspedagog är det viktigt att du kan möta ungdomarnas behov och samtidigt upprätthålla struktur för att vägleda ungdomarna. Du kommer vara kontaktperson åt enskilda ungdomar och i arbetet ingår att ta ansvar för och aktivt planera och följa upp behandlingen och utvärdera insatserna. Du kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för att samtliga ungdomar för det stöd och insatser som verksamheten erbjuder för att ungdomen skall komma vidare i sin utveckling. I ditt uppdrag ingår att ta ansvar för att planera, samverka, genomföra och dokumentera kontakter och möten med vårdkontakter, skola, myndigheter och nätverk. Vi bedriver individuell vård och behandling där varje ungdom har en egen vårdplan, utifrån sina enskilda och specifika behov, utifrån den upprättas en individuell genomförandeplan i samråd med ungdomen, kontaktpersonen och uppdragsgivaren, vid behov även fler personer. Ditt ansvar som kontaktperson är att ansvara för att behandlingen bedrivs utifrån den vårdplan och genomförandeplan ungdomen har. Det förekommer dessutom andra vardagliga arbetsuppgifter såsom matlagning, städning och körningar samt att dela ut medicin efter genomgången medicindelegeringsutbildning.Rökfri arbetsmiljö.

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsterna avser tillsvidaretjänster med 6 månaders provanställning.
Fyra heltidstjänster om 80-100% där heltidsmåttet är 37 tim/vecka. Helg och kvällsarbete ingår liksom sovande jour.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse. 

Vem är du? 
Vi söker dig som är lösningsorienterad, organiserad och ansvarsfull.  Du har ett positivt synsätt och trivs med att arbeta i en snabbrörlig och dynamisk miljö. För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har lätt för att skapa relationer och har god samarbetsförmåga. Du präglas av initiativförmåga, tydlighet, engagemang och flexibilitet. Du behöver vara trygg, balanserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en, ibland, tuff psykosocial arbetsmiljö. Du har förmåga att fatta egna beslut samt är självgående i att driva behandlingsplaneringar framåt. Du har mycket god förmåga att samtala med barn och ungdomar samt bemöta människor i olika svåra situationer.

Du skall ha adekvat utbildning med minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning mot barn och unga t ex behandlingspedagog, socialpedagog eller annan behandlingspedagogisk inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi arbetar med lågaffektivt bemötande, vilket du behöver ha kännedom om och förstå innebörden av.

Du skall ha god kommunikativ förmåga att uttrycka dig i svenskt tal och skrift samt god datavana.

Du skall ha B-körkort - manuell växellåda. Du behöver ha tillgång till egen bil då kollektivtrafiken, i anslutning till verksamheterna, är begränsad eller saknas.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av att arbeta på HVB med barn och unga, om du har utbildning i t ex MI, operant teori, A-CRA, ADAD och eller Ett nytt vägval.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid anställning krävs att du tillhandahåller utdrag ur misstanke- och belastningsregistret för arbete på HVB med barn och unga.

Vad händer nu?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 2021-12-23. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via systemet. Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. 

I din ansökan vill vi att följande skall framgå: Personligt brev, CV, Referenser

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta 
AnnaCarin Nyberg, bitr. verksamhetschef, Anneborg HVB på anna-carin.nyberg@humana.se eller 0725-61 68 44
Besa Bejtullahu, bitr. verksamhetschef, Lunna Gård Akut på besa.bejtullahu@humana.se eller 0705-27 84 72
Välkommen med din ansökan

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg
Sök jobbet senast 2021-12-23
Ansök här

Kontaktperson

Eva Karlsson Utvecklingsstrateg