1. Du är här: Biträdande enhetschef, Vik. 100 % på HVB Eleonoragården

Biträdande enhetschef, Vik. 100 % på HVB Eleonoragården

Stad: Uppsala
Yrkesroll: Chefstjänster
Publicerad: 2019-09-11
Sista ansökningsdatum: 2019-11-17
Arbetstid: Dag/jour
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana.Inom division Barn och unga erbjuder Humana flera HVB och boenden som bedriver omsorg, vård och behandling. Vi tar emot flickor och pojkar med psykosocial och neuropsykiatrisk problematik. Specialiserade enheter för ensamkommande, övergreppsproblematik, självskadebeteende och missbruk finns. Till verksamheterna finns knutet en specialistenhet med egna psykologer, psykiatriker, läkare, specialpedagoger m.fl. kompetenser. Hela landet är vårt upptagningsområde.

HVB Eleonoragården är en liten, familjär behandlingsenhet med sex platser, vilket ger möjlighet att möta den enskilda unges behov på ett följsamt sätt. Enheten tar emot flickor oavsett könsidentitet eller könsuttryck samt transsexuella ungdomar 14-20 år, med självdestruktiva beteenden och känsloregleringsproblematik. Det är viktigt att tiden som placerad på Eleonoragården känns begriplig, hanterlig, förutsägbar och framför allt meningsfull för den unge.  

Vi är ett professionellt vårdteam som arbetar utifrån ett normkritiskt perspektiv. Samtliga medarbetare har kunskap och insikt i HBTQ-frågor och de sju diskrimineringsgrunderna vilket återspeglas i vårt bemötande och i den fysiska miljön.

Tiangruppens målsättning är att hjälpa ungdomar till ett självständigt liv. Behandlingsarbetet ska därför bygga på erfarenhet och kompetens. Vi har ett salutogent och systemteoretiskt förhållningssätt och arbetar främst med evidensbaserade metoder, framförallt Kognitiv Beteende Terapi (KBT). Vår strävan är att vi ska vara föregångaren inom barn och ungdomsvård - de som står för kvalitet, kompetens och omvårdnad.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som biträdande enhetschef är du, tillsammans med enhetschefen, operativt ansvarig på enheten. Arbetsuppgifterna innefattar bl.a. administration som exempelvis bemanning, upprätta genomförandeplaner, journalföring etc. Utöver detta kommer du att fungera som arbetsledare för dina medarbetare vilket innebär ett coachande/ stödjande förhållningssätt för dina medarbetare/kollegor. Du kommer även att arbeta med vissa arbetsuppgifter som behandlingspedagog. Arbetet innebär ibland en tuff psykosocial arbetsmiljö vilket bl.a. kräver en hög stressnivå, stabilitet samt lösningsfokus. Du har en god förmåga att samtala med barn och ungdomar samt att skapa bra relationer.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning om minst 2 år med inriktning mot barn och unga, t.ex. behandlingsassistent, behandlingspedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande. Du ska ha erfarenhet av KBT och/eller annan evidensbaserad metod, och erfarenhet av DBT är meriterande. Vi ser att du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom denna målgrupp. Du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana.

Det är också meriterande om du tidigare har erfarenhet av att arbetsleda andra samt har arbetat med administration enligt ovanstående beskrivning.

B-körkort krävs för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT

Utdrag ur belastningsregistret och misstankeregistret för personal vid HVB erfordras alltid före anställning. Blankett 

Tjänsten är förlagd på dag-/kvällstid, men innefattar även jourberedskap.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se

Arbetstid / Varaktighet: Heltid / Dag/jour
Sök jobbet senast 2019-11-17
Ansök här