Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Biträdande Verksamhetschef till Humlan HVB

Ort: Ockelbo
Yrkesroll: Chefstjänster
Publicerad: 2021-04-08
Sista ansökningsdatum: 2021-05-02
Arbetstid: Dag

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter?
Välkommen till Humana!

Humlans HVB inom Humana erbjuder utredning och/eller behandling till föräldrar med barn i åldern 0-16 år samt till gravida kvinnor. Vi välkomnar familjer från hela landet som är i behov av placering samt skydd enligt SoL och LVU
Vår målgrupp är barn med föräldrar där föräldraförmågan sviktar på grund av olika svårigheter såsom exempelvis anknytningsproblematik, relationsproblematik, våldsutsatthet, neuropsykiatrisk problematik, asylproblematik, skyddsbehov, medberoende och drogproblematik.

Familjerna bor i egna lägenheter i vår fastighet och har tillgång till personal dygnet runt. Att familjerna bor i egna lägenheter gör att vi får en bra möjlighet att arbeta med ett förändringsarbete som sedan kan fungera i familjernas fortsatta vardag. En stor del av förändringsarbetet sker i familjernas lägenheter utifrån det familjeinriktade arbete som sker just då med till exempel måltider, hygien, gränssättning, struktur med mer.

Våra arbetsmetoder utgår från ett systemteoretiskt synsätt och miljöterapeutiskt arbetssätt där vi arbetar med struktur i familjens vardag, samspelsobservationer, stöd i föräldrarollen, enskilda terapeutiska samtal och familjesamtal, nätverksarbete, arbete med livslinje, målbildstavla och skalarbete utifrån föräldraförmåga och parrelation. I arbetet med barnen utgår vi från BBIC samt teorierna i lekarbete/theraplay.

Humlans HVB söker nu:
En biträdande verksamhetschef som tillsammans med verksamhetschef kan utveckla och driva enheten framåt. 
En viktig del i uppdraget blir att driva kvalitets- och utvecklingsarbete på enheten. Du har en bra förmåga att arbeta självständigt. Du skall trivas med att arbeta verksamhetsnära och ha ett tydligt ledarskap.
Vi söker Dig som tycker om att samarbeta, har god förmåga att arbeta självständigt och vill vara med att utveckla verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 
Du ska ha dokumenterad erfarenhet från ledande befattning i liknande verksamheter och använder dig på ett naturligt sätt av IT-verktyg som stöd i ditt arbete.
Du behöver vara duktig på att marknadsföra enheten och vara en god representant. 

Inom Humana har vi samarbete med många andra enheter både lokalt och nationellt, som kan komplettera det vi gör vid behov eller vara en del i en vårdfläta som gynnar både våra klienter och våra viktiga uppdragsgivare.

Som biträdande verksamhetschef är du, tillsammans med verksamhetschef, operativt ansvarig på enheten. Du förväntas självständigt leda, organisera och utveckla verksamheten utifrån gällande lagstiftning, riktlinjer, mål- och styrdokument samt i enighet med uppdrag från beställare.

Andra arbetsuppgifter:

- Verka som stöd till verksamhetschef och också ersätta denne vid frånvaro i vissa arbetsuppgifter.
- Arbetsuppgifterna innefattar bl.a. administration som exempelvis journalföring, schemaläggning, bemanning, rapportering mm.

Tjänsten innefattar jourberedskap samt arbetstid vissa kvällar.

 

Vi erbjuder:

- Flexibla arbetstider i form av förtroendearbetstid
- En samarbetande, kreativ och trivsam arbetsgrupp
- Tillgång till god kompetens i vår arbetsgrupp samt i vår handledning
- Möjlighet till interna och externa utbildningar
- Ett utvecklande och lärande arbete på en uppskattad arbetsplats
- Ett arbetsklimat som präglas av våra värdeord som glädje, ansvar och engagemang
- Friskvårdsersättning

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig som är socionom eller har en annan utbildning som kan bedömas som likvärdig.

Vi ser att du har:
- Erfarenhet av målgruppen och myndighetskrav 
- Erfarenhet av chefs- och ledarskap  
- Körkort B krävs 

Personliga egenskaper:
Du värderar det systemiska förhållningssättet högt och som behandlare har du ett engagemang som driver behandlingsarbetet mot målen. Du har lätt för att samarbeta, såväl med familjer som med utomstående aktörer och kollegor.
Det arbete som utförs ställer krav på flexibilitet, ansvarstagande och tillgänglighet.

För mer info om Humana och Humlans HVB i synnerhet: https://www.humana.se/individ-och-familj/sok-placering/humlans-hvb/

Varaktighet/Arbetstid:
Tillsvidareanställning, 100 % men även andra former kan diskuteras.

6 månaders provanställning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 2021-05-02. Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan (cv och personligt brev) via annonsens länk.

För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 

Välkommen med din ansökan! 

Kontaktperson
Monica Rönnlund
monica.ronnlund@humana.se
Tel: 072-0619832

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetstid / Varaktighet: / Dag
Sök jobbet senast 2021-05-02
Ansök här

Kontaktperson

Monica Rönnlund Föreståndare 0720619832