Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Boendestödjare, Rengsjö vårdcenter

Ort: Bollnäs
Yrkesroll: Boendestödjare
Publicerad: 2023-05-09
Sista ansökningsdatum: 2023-08-31
Arbetstid: Varierande - Dag, Kväll, Helg

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som är en tillsvidaretjänst som boendestödjare hos oss på Humana och Rengsjö vårdcenter AB. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.

Om tjänsten

Som boendestödjare på Rengsjö vårdcenter arbetar du med människor i olika åldrar och med olika funktionsvariationer, psykisk ohälsa och även somatiska sjukdomar. Det är varierande arbetsuppgifter med inslag av vård, motiverande samtal och meningsfulla aktiviteter. Du ingår i ett arbetslag med flera trevliga och serviceinriktade kollegor som varje dag gör sitt yttersta för att leverera ett bra resultat. Rengsjö vårdcenter ligger naturnära i slutet av den lilla byn Rengsjö, ca 2 mil från Bollnäs centrum. Här finns stora möjligheter med att dagligen ge klienterna meningsfull aktivitet, genom att åka iväg på utflykter, besöka aktivitetshus, delta i gruppaktivitet med andra klienter från andra enheter inom Humana. Vi kan även erbjuda klienterna dagliga aktiviteter på boendet som exempelvis promenader, spela spel, måla, pyssla, träna i vårt gym, plantera, laga mat och baka eller andra saker som personalen kommer på att erbjuda. Vi arbetar utifrån klienternas individuella mål, genomförandeplaner samt veckoscheman, där vi dagligen arbetar för att ge klienterna trygg och säker vård. Varje klient har två kontaktpersoner på boendet som följer upp genomförandeplaner och veckoscheman tillsammans med sin klient under veckovisa samtal. 

På boendet finns det dagligen stödfunktioner i form av verksamhetschef, biträdande chef, samordnare, administrativt stöd, sjuksköterska och undersköterska med ansvarsområde samt aktivitetspersonal och köksbiträde. Vi har var 5:e vecka planerat för arbetsplatsträff, boendekonferens och handledning. 


Som boendestödjare hos oss på Rengsjö vårdcenter kommer du exempelvis ha dessa arbetsuppgifter:

- bemöta klienter dagligen i varierat mående, utifrån låg affektivt förhållningssätt

- skriva dokumentation och genomförandeplaner, vara kontaktperson för en eller flera klienter

- säkerställa att klienterna dagligen får trygg och säker vård 

- ansvara för att erbjuda klienterna meningsfull aktivitet individuellt eller i grupp, smått som stort utifrån vad som passar att planera in, här behöver man vara flexibel och lösningsfokuserad 

- delta i arbetsplatsträffar, boendekonferenser och handledning

- utföra digitala och fysiska utbildningar som behövs för att utveckla dig själv och verksamheten framåt 

- ansvara för läkemedelsdelning på delegation av sjuksköterska 

- samarbeta med kollegor i grupp men även utföra arbetsuppgifter självständigtArbetstid och tjänstgöringsgrad: Tillsvidaretjänst, 100% med dag, kväll och helg tjänstgöring
Lön: Lönen sker enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde: 1/6-2023

Vem är du?
Vi söker dig som är lösningsorienterad, organiserad och ansvarsfull.  Du har ett positivt synsätt och trivs med att arbeta i en snabbrörlig och dynamisk miljö. För att trivas och lyckas i rollen ser vi gärna att du har lätt för att skapa relationer och har god samarbetsförmåga.

För denna tjänst krävs det att du:
- är utbildad undersköterska, skötare, boendestödjare, behandlingsassistent/pedagog eller likvärdigt 
- innehar B-körkort då det ingår i tjänsten att kunna köra klienterna i bil 

Det är även meriterande om du:
- har erfarenhet av att arbeta med psykisk ohälsa eller funktionsvariationer
- har erfarenhet av dokumentationsarbete


Att jobba på Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 20 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor.

På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete.
 

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande - Dag, Kväll, Helg
Sök jobbet senast 2023-08-31
Ansök här

Kontaktperson

Emelie Elvsen Biträdande verksamhetschef