Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Bolagsjurist till Humana

Ort: Stockholm
Yrkesroll: Juridik
Publicerad: 2021-10-08
Sista ansökningsdatum: 2021-10-31
Arbetstid: Dag

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Söker du efter ett jobb med frihet under ansvar i en välkomnade och hjärtlig kultur med högt i tak och goda utvecklingsmöjligheter? Då ska du söka jobb hos Humana. Nu söker vi en bolagsjurist som kan förstärka och bidra till att utveckla den centrala juristfunktionen på koncernnivå.

I rollen som bolagsjurist kommer du att stötta och ge råd till koncerngemenamma funktioner, koncernens affärsområden samt till koncernledningen. Du kommer att arbeta brett med fokus på att stötta inom avtals- och affärsjuridisk rådgivning, både i specifika projekt och med proaktivt arbete och utbildning. En spännande roll där du ges möjlighet att påverka och styra arbetet mot uppsatta mål. I rollen kommer du att rapportera till koncernens chefsjurist som är placerad i Stockholm. Den centrala juristfunktionen består för närvarande av två jurister, där chefsjuristen rapporterar till koncernens CFO.

I arbetsuppgifterna kommer det bland annat att ingå att:

- Stötta koncernen i avtalsjuridiska frågor, infattande att granska och förhandla leverantörsavtal och andra kommersiella avtal.
- Bistå vid olika typer av kontakter och ärenden vid myndigheter.
- Stötta vid M&A-transaktioner och integration av nya dotterbolag.
- Löpande hantera bolagsrättsliga frågor och ärenden samt stötta i börsbolagets årsstämmoarbete.
- Agera bollplank till de centrala koncernfunktionerna såsom Ekonomi, Kvalitet Marknad/IR, HR samt IT samt till chefer inom affärsområdena.
- Utveckla den centrala juristfunktionen genom bland annat framtagande av mallar och rutiner samt med utbildning och implementation av dessa.
- Löpande hålla sig uppdaterad inom relevanta rättsområden.

Vem söker vi?

Kvalifikationer

- Jur. kand /juristexamen med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat affärsjuridiskt arbete från advokatbyrå eller bolag.
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Meriterande

- Erfarenhet av bolagsrättsliga frågeställningar, förvärv och/eller tidigare arbete på börsnoterat bolag.
- Tingstjänstgöring


Vi söker dig som gillar att arbeta ”nära frågorna” och som har förståelse och förmåga att analysera och presentera juridik på ett lättförståeligt sätt. Du är prestigelös, affärsmässig och noggrann samt har god samarbetsförmåga. Du är också öppen, pragmatisk och lösningsorienterad. Vid tillsättning av denna tjänst kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdag är 31 oktober 2021. Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.

Vid frågor om tjänsten kontakta Amanda Bergerståhl, chefsjurist på koncernnivå, amanda.bergerstahl@humana.se eller 070-245 09 37.

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Erik Danung, HR Partner, erik.danung@humana.se eller 072-700 29 07.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt val kring annonseringsalternativ för rekryteringsprocessen och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Om arbetet på Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv” och drivs varje dag av viljan att ge våra kunder ökad livskvalitet och en bra vardag. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och har huvudkontor i Stockholm.

Humanas ledord Engagemang, Ansvar och Glädje genomsyrar allt vi gör. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. På Humana är vi ansvarstagande och vi arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet.

Arbetstid / Varaktighet: / Dag
Sök jobbet senast 2021-10-31
Ansök här

Kontaktperson

Amanda Bergerståhl Chefsjurist 070-245 09 37