Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Driven behandlingspedagog sökes till Kärrdal HVB i Göteborg

Ort: Göteborg
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2022-05-11
Sista ansökningsdatum: 2022-09-30
Arbetstid: Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb?
Välkommen till Humana.


Inom division Barn och unga erbjuder Humana flera HVB och boenden som bedriver omsorg, vård och behandling. Vi tar emot flickor och pojkar med psykosocial och neuropsykiatrisk problematik. Specialiserade enheter för ensamkommande, övergreppsproblematik, självskadebeteende
och missbruk finns. Till verksamheterna finns knutet en specialistenhet med egna psykologer, psykiatriker, läkare, specialpedagoger m.fl. kompetenser. Hela landet är vårt upptagningsområde.


Vi söker nu en person som vi erbjuder att gå på schema för start omgående eller enligt överrenskommelse till Kärrdal HVB i Göteborg.

Kärrdal HVB är en behandlingsenhet på Hisingen med totalt 5 platser. På Kärrdal bor ungdomar i åldern 11 - 15 år som har ett behandlingsbehov och många gånger en komplex beteendeproblematik som bottnar i psykosocial problematik, psykisk ohälsa såsom tex trauma och nfp-diagnoser och som vistats i olämpliga miljöer. Läs gärna mer om Kärrdal HVB här:

Om tjänsterna
Som behandlingspedagog på vår enhet blir du en viktig del i det dagliga arbetet kring ungdomarna genom att bl.a. möta vardagen tillsammans med ungdomarna och att ha stödjande samtal. Arbetet innefattar främst behandlings- och motivationsarbete med ungdomarna utifrån ett professionellt förhållningssätt.

Vi arbetar med evidensbaserade metoder och då främst tydliggörande pedagogik.

Kvalifikationskrav
Du skall ha en utbildning med inriktning mot socialt arbete som omfattar minst 2 år eller likvärdigt till exempelvis behandlingsassistent, behandlingspedagog, socialpedagog, beteendevetare eller socionom. Goda kunskaper i svenska, tal och skrift krävs för tjänsten samt god datavana då dokumentation förekommer i hög omfattning. 

Erfarenhet av arbete med barn och unga i liknande verksamhet. Erfarenhet av självskadebeteende, psykisk ohälsa, tydliggörande pedagogik, KBT, DBT och MI är meriterande.

Vi söker dig som har förmåga att driva egna processer då du som kontaktperson kommer vara den viktiga länken till aktörer runt om de klienter du är kontaktperson till. 

Personliga egenskaper
Arbetet med ungdomarna kräver att du är trygg, balanserad, lösningsfokuserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. Din förmåga att kunna bemöta människor samt anpassa dig till olika arbetsmiljöer ser vi som en självklarhet. Arbetet innebär ett nära och förtroendefullt samarbete med dina kollegor, du har därför god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har en god förmåga att samtala med ungdomar samt att skapa bra relationer. Du ska vara ansvarstagande, innovativ, empatisk och ha ett flexibelt arbetssätt då du förutsätts vara en vuxen förebild som har förmåga till gränssättning för våra ungdomar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du kommer att vara kontaktperson till 1-2 klienter och vara en nyckelperson i kommunikationen med aktörerna runt din/dina klienter. Du förväntas ha tät kontakt med proffessionella aktörer likväl som familjer runt din klient samt att dokumentera i dokumentationssystem i genomförandeplaner, rapporter till socialtjänsten, journal, riskbedömningar samt handllingsplaner. Du förväntas ha samtal med din/dina klienter vaje vecka systematiskt utifrån målen i genomförandeplanen. Vi söker en person som är självgående och vågar ta ansvar kring processerna kring sin klient/klienter och i detta söker vi en person som planerar långsiktigt och genomför planeringen. Till stöd i ditt arbete har du behandlingsansvarig, biträdande föreståndare, föreståndare och kollegor. 

Att jobba på Humana 
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16 000 engagerade medarbetare Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9 000 människor.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Våra värdegrundsord Engagemang, Glädje och Ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.  

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på Humana HÄR 

Omfattning och tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Arbetstid varierar, men omfattar dag/kväll/helg/natt samt sovande jour.

För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Du är välkommen med din ansökan, (cv och personligt brev) senast den 2022-09-30. Urval sker löpande så vänta inte med att söka! 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg
Sök jobbet senast 2022-09-30
Ansök här

Kontaktperson

Lars Kristiansson Verksamhetschef