Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Enhetschef Oasen HVB

Ort: Aneby
Yrkesroll: Chefstjänster
Publicerad: 2021-04-25
Sista ansökningsdatum: 2021-05-14
Arbetstid: Alla

Att jobba på Humana
På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet.

Enhetschef sökes till Oasen HVB
Oasen HVB är ett utrednings-och behandlingshem, beläget i utkanten av Aneby, med plats för 24 barn och ungdomar i ålder 7-16 år. De barn och ungdomar som bor på Oasen kan bland annat ha psykosociala svårigheter, neuropsykiatrisk problematik, anknytningsstörning och upplevt trauma. Vårt fokus är ett tryggt omhändertagande, kartläggning av barnets färdigheter och behov och genom individanpassade insatser främja en så god utveckling som möjligt för den unge.

Lågaffektivt bemötande och traumamedveten omsorg är grundläggande förhållningssätt i verksamheten. Tillsammans med tydliggörande pedagogik utgör det en bas för den dagliga omsorgen. Samtal med fadder, stöd i känsloreglering och relationsfärdighetsträning är andra viktiga aspekter i den unges vardag. Behandlande insatser sker individuellt och i grupp. Social utredning sker genom behandlingspersonal och socionom medan Oasens HS-team arbetar med psykologiska och psykiatriska insatser i utredning och behandling.

Oasen omfattar flera boendeenheter där respektive enhetschef, samordnare, socionom och behandlingspersonal utgör det team som formar det dagliga arbetet runt barnet. Tillsammans med Oasen skola som är belägen på samma plats som boendet, arbetar alla intensivt för att ge ett omsorgsfullt och tryggt sammanhang för barnet dygnets alla timmar

Arbetsuppgifter
Som enhetschef kommer du ansvara för enhetens dagliga verksamhet i samarbete med ditt team och i samverkan med de andra enheterna vid Oasen. Du ska verka för att coacha och stödja medarbetare till goda insatser i behandlingsarbetet och styra verksamhetens insatser så väl i behandlingsmål som i övriga verksamhetsmål. Din roll omfattar personaladministrativa insatser, systematiskt kvalitetsarbete, och arbetsmiljöarbete. Du kommer vara delaktig i budgetprocessen, samt att enhetens ekonomiska mål uppfylls. Tjänsten omfattar beredskapsarbete enligt schema. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller motsvarande. Du har erfarenhet från ledande befattning i liknande verksamhet eller från arbete inom socialtjänsten. Du har även flerårig erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, samt är väl förtrogen med lagstiftning för området. Du har goda administrativa färdigheter, kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska språket och har erfarenhet av schemaläggning samt budgetarbete. 

Personliga egenskaper
Du har lätt för att samarbeta med andra, viljan att utveckla ditt arbetssätt samt erfarenhet och god kompetens inom behandlingsverksamhet med barn och ungdomar. Du är en lyhörd och tydlig ledare som skapar engagemang. Du är en driven och framåt person som trivs med ett högt tempo och i en dynamisk miljö. 

Registerkontroll
Om du blir kallad till intervju så förutsätts att du har med dig ett utdrag ur belastnings- och misstankeregistret för anställning vid HVB.

ÖVRIGT

Lön: enligt överenskommelse
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss!

Katarina Johansson, föreståndare. Tfn 0733-951206, e-post: katarina.johansson@humana.se

Annica Wetter-Nilsson, fackligt ombud. Tfn: 0733-951235, e-post: annica.wetter@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se

Välkommen med din ansökan!

Arbetstid / Varaktighet: / Alla
Sök jobbet senast 2021-05-14
Ansök här

Kontaktperson

Katarina Johansson Föreståndare 0733-951206