1. Du är här: Familjebehandlare IHF

Familjebehandlare IHF

Ort: Stockholm
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2021-01-13
Sista ansökningsdatum: 2021-02-05
Arbetstid: Alla

Familjebehandlare för Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling (IHF)

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Humana!


Inom Familjehem och Öppenvård erbjuder vi jourhem, konsulentstödda familjehem och behandlingsfamiljer. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda lösningar i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som i träningslägenhet. 
Nu förstärker vi vårt kompetenta Öppenvårdsteam i Stockholm med familjebehandlare som framförallt ska arbeta med IHF.

Lockas du av:

  • Att bli utmanad genom att ta dig an ärenden som är komplexa och som kräver teori, tanke och aktiv praktik från dig som behandlare?
  • Att arbeta i ett strukturerat öppenvårdsprogram?
  • Att arbeta tätt i ett personalteam där varje medarbetares insats fyller en viktig funktion för ett gynnsamt förändringsarbete?
  • Att arbeta enligt evidensbaserade metoder, evidensbaserad praktik, standardiserade skattningsformulär och dokumentationssystem? (Journal Digital etc.)
  • Att arbeta för en arbetsgivare som satsar på inkludering, arbetsmiljöfrågor och utveckling som leder till fler nöjda och engagerade medarbetare med hög frisknärvaro?

Svarar du ja på frågorna ovan kan vi ha tjänsten som kan passa för dig. Hos oss får du göra skillnad, på riktigt!

Vi har ett öppet arbetsklimat där våra värdegrundsord glädje, ansvar och engagemang lever varje dag. IHF är en metod som grundar sig på systemteori och social inlärningsteori och riktar sig till barn, ungdomar och deras familjer. Det är Humana Familjeforum som skapat denna metod för ca 20 år sedan och som även handleder och utbildar kommuner samt andra företag i metoden. Som medarbetare har du tillgång till erfarna handledare inom IHF och får möjlighet till individanpassad utbildning och utveckling. Vi finns i trevliga lokaler i Hammarby Sjöstad.

Kvalifikationer
Du är socionom i grunden eller har annan utbildning som kan bedömas som likvärdig, samt att du har vidareutbildning (ex. Steg 1 utbildning i familjeterapi eller KBT). Du har erfarenhet av psykosocialt arbete som familjebehandlare eller familjeterapeut. Du har B‐körkort.

Meriterande är om du har erfarenhet och utbildning i MST, FFT, KOMET eller annat föräldrautbildningsprogram. Du är en kvalitetsmedveten och flexibel lagspelare. Du är ansvarstagande, trygg och uthållig och du har förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer. Du är kommunikativ och har inga bekymmer med att en del arbete sker på kvällstid och att beredskap ingår i tjänsten. Du är positiv, stöttande och sprider glädje, likt dina kollegor.

För mer info om IHF: humana.se/individ-och-familj/metoder-och-utbildning/vara-egna-metoder/ihf/

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidareanställning, 100 %. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 2021-02-05. Rekrytering sker dock löpande. 

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess och möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via systemet.

För anställning hos oss, krävs självklart utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. Välkommen!

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 17 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se/stockholm

Arbetstid / Varaktighet: / Alla
Sök jobbet senast 2021-02-05
Ansök här

Kontaktperson

Annica Hammarstrand Enhetschef