1. Du är här: Familjebehandlare till Humana Familjeforums öppenvård (IHF) i Lund

Familjebehandlare till Humana Familjeforums öppenvård (IHF) i Lund

Ort: Lund
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2020-07-02
Sista ansökningsdatum: 2020-08-16
Arbetstid: Dag

Familjebehandlare till Humana Familjeforums öppenvård (IHF) i Lund

Inom område Familjehem och Öppenvård på Humana erbjuder vi jourhem, konsulentstödda familjehem, behandlingsfamiljer samt ett flertal olika behandlingsmodeller. Vi har regionala kontor för att komma nära våra familjehem som finns i hela Sverige. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda lösningar i det egna hemmet, i jour- eller familjehem. Vi utbildar och handleder i metoderna IHF, TFCO och Connect.

 

Vi söker nu:

Familjebehandlare till vårt öppenvårdsteam som framförallt ska arbeta med IHF (Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling). Som familjebehandlare kan det även vara uppdrag som är andra än IHF, och det finns även möjlighet att kombinera tjänsten som familjebehandlare med att vara samordnare eller ex. ungdomsbehandlare.

Om tjänsten:

Vi söker dig som vill

· Arbeta som familjebehandlare i ett strukturerat öppenvårdsprogram.

· Arbeta tätt i personalteam där varje del/roll har en viktig funktion för ett gynnsamt förändringsarbete.

· Bli utmanad i att arbeta i ärenden som är komplexa och som kräver tid, teori, tanke och aktiv praktik från dig som familjebehandlare.

· Arbeta enligt evidensbaserade metoder och evidensinformerad praktik samt med standardiserade skattningsformulär och dokumentationssystem (Journal Digital etc.) IHF och TFCO är evidensbaserade metoder som grundar sig på systemteori och social inlärningsteori och riktar sig till ungdomar och deras familjer.

Vi erbjuder:

· Ett öppet arbetsklimat där våra värdeord glädje, ansvar och engagemang är ledord

· Tillgång till erfarna handledare inom IHF

· Möjlighet till interna och externa utbildningar

· Ett utvecklande och lärande arbete på en trevlig arbetsplats

Kvalifikationskrav:

För tillsvidare anställning söker vi socionom eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig. Du har erfarenhet av psykosocialt arbete som familjebehandlare och har ett brinnande intresse för att arbeta manualbaserat i ett kreativt sammanhang.

Meriterande:

Steg 1 utbildning i familjeterapi eller KBT. Erfarenhet/utbildning i MST, FFT, KOMET eller annat föräldrautbildningsprogram.

Personliga egenskaper/ Kompetens: Du värderar det systemiska förhållningssättet och som terapeut har du ett aktivt förhållningssätt och gillar alla träffar som blir av! Som person måste du tycka om och ha lätt för att arbeta i team. Arbetet ställer stora krav på flexibilitet, ansvarstagande och uthållighet. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och kommunicera via telefon, mail och i korridorerna. Visst arbete sker på kvällar samt en del telefonberedskap ingår. Du är trevlig, stöttande och sprider glädje. För mer info om IHF och Humanas verksamhet se www.humana.se, www.ihfnorden.se www.humana.se/individ-och-familj/

B‐körkort fordras

Varaktighet/Arbetstid

Tillsvidareanställning, 100 %. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 2020-08-16, men rekrytering kan ske löpande så skicka in i tid

Du är välkommen med din ansökan, (cv och personligt brev) snarast då urval sker löpande, märk ansökan med ”Familjebehandlare IHF”.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via systemet.

För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Humana är Sveriges största företag inom personlig assistans och individ- och familjeomsorg. Vi är en kvalitets aktör inom äldreomsorg och LSS-boenden samt har skola för elever med funktionsnedsättning. Vi är 15 000 medarbetare i Sverige, Norge och Finland som arbetar efter samma vision: ”Alla har rätt till ett bra liv!” Läs mer på www.humana.se

Kontaktperson: ev. frågor mailas till carina.jaredal@humana.se

 

 

 

 

Arbetstid / Varaktighet: / Dag
Sök jobbet senast 2020-08-16
Ansök här

Kontaktperson

Carina Jaredal Enhetschef 0733226015