Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Familjehem med behandlingsinriktning

Ort: Linköping
Yrkesroll: Övriga
Publicerad: 2022-01-12
Sista ansökningsdatum: 2022-03-31
Arbetstid: Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg

Familjehem på heltid


Vill du ha ett viktigt och spännande arbete där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv?

Välkommen till Humana!


Inom familjehem och öppenvård erbjuder vi jourhem, konsulentstödda familjehem och behandlingsfamiljer och vår verksamhet finns över hela Sverige. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda lösningar i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som i stödboende. Vi utbildar och handleder i metoderna TFCO, IHF och Connect.


Vi söker nu engagerade familjer som vill vara familjehem på heltid och därmed ha sin arbetsplats på hemmaplan. En vuxen i familjen kommer att ingå i ett team tillsammans med flera kompetenta kollegor som tillsammans arbeta genom behandlingsmetoden TFCO, Treatment Foster Care Oregon. TFCO är en multisystemisk behandling där man arbetar med hela ungdomens nätverk för att uppnå förändring. Metoden är evidens- och manualbaserad och är ett alternativ till institutionsplacering och traditionell familjehemsplacering.


Som behandlingsfamilj tar du emot en ungdom i ditt hem under en begränsad tid, vanligtvis 8 till 12 månader. Det krävs ingen utbildning eller några förkunskaper kring behandling eller placerade barn/ungdomar.
Behandlingsfamiljens roll är att ge omsorg och träna/coacha ungdomen i sociala färdigheter och positiva beteenden.


Som behandlingsfamilj har du obligatorisk handledning, på kontoret i Linköping, 1 gång i veckan tillsammans med andra behandlingsfamiljer samt tillgång till teamets samordnare på kontorstid. Därutöver har du tillgång till beredskap via telefon dygnet runt för handledning och problemlösning.
 

Låter det intressant?
Om du vill göra skillnad i någons liv och detta låter intressant är du välkommen att inkomma med din ansökan.
Din familj kommer att utredas för att se om ni uppfyller de krav som ställs. Om man godkänns som behandlingsfamilj får man heltidslön eller arvode samt en omkostnadsersättning.


Uppdraget är på heltid. Efter avslutad placering ser vi gärna att en ny placering tar vid så uppdraget är tillsvidare.
Uppdraget innefattar även en del resor till och från kontoret samt tågstationen i Linköping, varvid din restid till Linköping inte bör överstiga 1,5 timmar.


Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”.
Läs mer på www.humana.se


Välkommen med din ansökan!

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg
Sök jobbet senast 2022-03-31
Ansök här

Kontaktperson

Tina Ahourdan Enhetschef tina.ahourdan@humana.se