Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Familjehem på heltid Skaraborg

Ort: Skövde
Yrkesroll: Övriga
Publicerad: 2021-12-28
Sista ansökningsdatum: 2022-03-31
Arbetstid: Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg

Familjehem på heltid

Vill du arbeta för ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Välkommen till Humana.

På Humanas Familjehem och Öppenvård erbjuder vi jourhem och konsulentstödda familjehem. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda insatser i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som kopplat till stödboende. Vi utbildar och handleder i metoderna TFCO, IHF och Connect.
 

Vi söker nu:

Humana familjehem och öppenvård i Skövde söker ständigt nya familjer som vill hjälpa barn och ungdomar till ett tryggt liv. Det finns ett stort behov i hela landet av familjer som kan vara familjehem på heltid och vi söker kanske just dig! I denna annons söker vi familjer som bor i Västra Götaland och Jönköpings län. Som familjehem på heltid arbetar du tillsammans med ett professionellt team med en samordnare som ansvarar för insatsen. Du kan antingen arbeta med metoden TFCO (treatment foster care Oregon), där placeringarna är tidsbegränsade mellan 8-12 månader, eller med förstärkt familjehemsvård där placeringarna kan variera mer i tid. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av att vara familjehem, vi utbildar dig!


Om TFCO

TFCO är en vetenskapligt baserad metod som ursprungligen kommer från Oregon USA. Den togs till Sverige och Lund 1999 av professor Kjell Hansson vid Lunds universitet. Det finns forskning på TFCO som visar på goda resultat med våra ungdomar mellan 13-18 år. Cirka 70 % av de ärenden som genomgår programmet lyckas, vilket gör TFCO till en av Sveriges bästa behandlingsmetoder för ungdomar i familjehem. Familjehemmet är den absolut viktigaste delen i detta arbete, då det är den största träningsarenan för ungdomen. Förutom familjehemmet och samordnaren ingår terapeuter, färdighetstränare och konsulent i behandlingsteamet. Ni som familjehem har obligatorisk handledning med kollegor (andra behandlingsfamiljer) en gång i veckan i Skövde.

 

Vad är skillnad mellan att vara traditionellt familjehem och familjehem enligt TFCO?

Ett familjehem enligt TFCO ingår i ett professionellt team av terapeuter och samordnare där familjehemmet jobbar med metodverktyg för att hjälpa ungdomen att klara programmet. Familjehemmet har en coachande roll för att stödja ungdomen i programmet till skillnad från ett traditionellt familjehem som har en uppfostrande roll. Familjehemmets uppgift är att uppmuntra och stödja ungdomen att klara programmet, vilket innebär att gränssättningen och reglerna bestäms och förmedlas av Samordnaren i teamet. Detta för att hålla relationen mellan ungdom och familjehem så god som möjligt. Familjehemmet har heller ingen kontakt med biologisk familj, detta sköts av behandlingsteamet. 

 

Om tjänsten

Som familjehem på heltid är EN vuxen hemma på heltid. Har du ett flexibelt arbete du kan sköta hemifrån eller lite när det passar så fungerar det kanske att kombinera med att vara familjehem. Ni är en trygg och varm familj med mycket humor. Familjen kan bestå av två vuxna eller en ensamstående med ett bra nätverk runtom sig. Ni har stöd och handledning dygnet runt årets alla dagar. 

 

Hur blir jag familjehem åt Humana?
Om du är intresserad och din ansökan klarar de kravkriterier ovan så kommer vi ta en första telefonkontakt med dig omgående. Efter det samtalet om det känns intressant för båda parter går man in i en familjehemsutredning på cirka 2-4månader. Under utredningens gång får du information och utbildning. Det finns inga garantier att man blir godkänd som familjehem, det är upp till utredningen att bedöma. Skicka in en intresseanmälan, vi kanske söker just dig!

Som familjehem på heltid har du följande egenskaper:

- Ni är en familj med en trygg relation

- Du är en lugn och trygg person

- Du har en positiv och framåtsträvande livssyn

- Du har en god portion humor och omtanke

- Du gillar att arbeta i team och att få/ta handledning

- Du gillar att jobba med en metod som ger resultat

- Du har hög samarbetsförmåga

För denna tjänsten krävs det:

- Att en person kan vara hemma på heltid (går att kombinera med flexibelt jobb)

- Att ni har ett extra möblerat och inrett rum för en ungdom

- Att ni inte har barn under 3år

- Att ni nyligen inte genomgått/genomgår någon form av kris i livet (separation, dödsfall, sjukdom, allvarlig händelse, finansiell kris, rättstvister)

- Att ni inte försöker adoptera/skaffa barn i dagsläget

- Att du som arbetar som familjehem har körkort

- Vi kommer även att vilja se registerutdrag (försäkringskassa, socialtjänst, kronofogde, polis)

Förmåner:

- Trevliga kollegor du träffar på handledning

- Regelbunden utbildning

- Trivseldagar

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär att ni har en ungdom boende hos er.

Lön: Arvodet sätts utifrån en arvodestrappa som utgår från erfarenhet som familjehem.

Tillträde: Omgående (du genomgår först en gedigen utredning 2-4 månader)

 

Traditionella familjehem

Humana söker även ständigt traditionella familjehem, dvs familjer som kan tänka sig att ta emot ett barn i sitt hem kombinerat med förvärvsarbete, så är du mer intresserad av det så är du välkommen att höra av dig till oss på tfn: 0500-88 02 70 eller på epost: familjehem.skovde@humana.se
 

Att jobba på Humana
På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete.

 

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg
Sök jobbet senast 2022-03-31
Ansök här

Kontaktperson

Mariann Walkeapää Enhetschef