Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Föreståndare/verksamhetschef 100 % på Boberg HVB

Ort: Borlänge
Yrkesroll: Chefstjänster
Publicerad: 2023-05-15
Sista ansökningsdatum: 2023-06-06
Arbetstid: Dag

Nu har du chansen att få jobba med mig och mitt fantastiska gäng på Barn och Unga, Humana.

Jag heter Karolin Norlén Järpeskog och är chef för Region Norr och söker nu en verksamhetschef/föreståndare till Boberg HVB i Säters kommun!

Du lägger upp arbetet med "frihet under ansvar” och i rollen kommer du, tillsammans med oss, att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv samt våra ledord: glädje, engagemang och ansvar. Det kommer finnas möjlighet till delvis distansarbete. Vi har även väl upparbetade relationer med Humanas stödfunktioner inom bland annat HR-frågor, ekonomi samt kvalité. Som föreståndare/verksamhetschef hos oss på Boberg HVB blir du en viktig del i regionens ledningsgrupp där vi jobbar med övergripande mål och strategier och där vi kan ta hjälp av varandra. Vi är mycket stolta över priset för "Årets Team" som vi vann 2022! 

Om oss  
Boberg HVB är en verksamhet med en engagerad personalgrupp som har lång erfarenhet av målgruppen. Verksamheten har hög bemanning och riktar sig till pojkar 9-13 år med olika typer av social och emotionell problematik. 

På Boberg HVB vill vi skapa en varm, trygg och tillåtande atmosfär. Här ska det ges tid att landa och möjlighet att lyckas.

En central del i arbetet är relationsskapande, där personalen ska fungera som trygga vuxna och goda förebilder för barnen. Genom ett professionellt men personligt bemötande och en strukturerad och förutsägbar vardag skapas förutsättningar för barnet att skapa tillit till vuxna som kan gynna fortsatt utveckling.

Personalen arbetar med lågaffektivt bemötande för att förebygga problemskapande beteende och centrala delar av vårt behandlingsupplägg är KBTMIlågaffektivt bemötande, social färdighetsträning och RePulse.

Målet med behandlingen är ett minskat problembeteende och att ge barnet en bra verktygslåda för att återgå till normal skolgång och på sikt utvecklas till en självständig och social person utan behov av socialtjänstens eller psykiatrins insatser.

Boberg HVB tar emot placeringar enligt SoL och LVU med hela landet som upptagningsområde.

Om tjänsten
Som föreståndare/verksamhetschef hos oss på Boberg HVB blir du en viktig del i regionens ledningsgrupp och där kommer du ha stort stöd i att leda och utveckla verksamheten du ansvarar för. 

Du kommer huvudsakligen att arbeta med:  
- Verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvar 
- Löne- och annan ekonomisk rapportering 
- Dokumentation 
- Stötta personalen vid externa kontakter med socialtjänst och andra myndighetskontakter  

Vem är du?  
Som föreståndare/verksamhetschef hos oss är du intresserad av socialt arbete och kombinera detta med coaching och tydligt ledarskap. Hos oss förväntas du vara en flexibel, lösningsfokuserad, stresstålig, trygg och tydlig chef som får verksamheten att genomsyra en god vård. Genom att leda och fördela arbetet utifrån Humanas värdegrund och evidensbaserade metoder för individuell vård är du en del i att kvalitetssäkra samt utveckla verksamheten. På så sätt bygger du också din ledarskapsutveckling i vår organisation.

Du är utbildad socionom, beteendevetare eller har annan adekvat högskoleutbildning enligt föreskrifter på IVO. Du har minst två års yrkeserfarenhet med kvalificerat socialt arbete inom HVB-verksamhet samt har tidigare erfarenhet av en arbetsledande roll med personalansvar. 

Det är även meriterande om du har erfarenhet av LAB, KBT, MI och/eller annan evidensbaserad metod.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana.

Manuellt B-körkort krävs för tjänsten.

Övrigt: 
Utdrag ur Polismyndighetens belastnings- och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid före anställning. Se Blankett.  

Har du frågor om den här tjänsten är du välkommen att kontakta regionchef Karolin Norlén Järpeskog på karolin.norlen@humana.se  

Tjänstgöringsgrad och arbetstid: 100 %. Arbetstiden är vardagar mellan kl. 8-17, med viss jourtjänstgöring kväll och helg.  

Placeringsort: Säter med möjlighet till delvis distansarbete.

Lön: Sker enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.  

Tillträde: Vi tillsätter tjänsten enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag är den 2023 06 06. Vänta inte med din ansökan då vi kommer hantera ansökningarna löpande.

Att jobba på Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 20 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor.

På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. Vi satsar på kompetensutveckling för våra chefer genom bland annat mentorprogram, ledarträffar, ledarutvecklingsprogram samt Humanas digitala lärportal Humana Academy.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på Humana https://www.humana.se/jobb

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Under rekryteringsprocessen kan du komma att få genomgå telefonintervjuer, tester, kompetensbaserade intervjuer samt eventuellt arbetsprov.

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen med din ansökan!

Arbetstid / Varaktighet: / Dag
Sök jobbet senast 2023-06-06
Ansök här

Kontaktperson

Karolin Norlén Regionchef Norr