Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Nytt LSS-boende i Ödsmål - Är du en i vårt nya team? (tim)

Ort: Stenungsund
Yrkesroll: Boendestödjare
Publicerad: 2021-10-13
Sista ansökningsdatum: 2021-12-31
Arbetstid: Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som boendestödjare hos oss på Humana. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.

Om tjänsten

Vi söker efter dig som önskar en spännande och utvecklande tjänst som boendestödjare på vårt nya LSS-boende i natursköna Ödsmål!

Vi kommer att stödja individer som tillhör personkrets 1 enligt LSS-lagen. En del kommer troligen ha utåtagerande beteende, ångestproblematik eller psykossjukdom. LSS bygger på frivillighet och vi jobbar helt utan begränsningsåtgärder därför är alliansskapande med personerna som bor hos oss av stor vikt. Vi som jobbar inom Humana LSS stöttar de enskilda individerna till att få ett så bra och självständigt liv som möjligt med samma rättigheter i samhället, oavsett diagnos.

 

Uppdraget innebär att man som personal ansvarar för att ge individuellt utformat stöd till de boende i vardagslivets alla delar för att därigenom stärka förmågan hos personen. 

En av dina starkaste sidor är att kunna motivera den boende till att nå självständighet utifrån dennes förutsättningar. Vi utför både tränande insatser men även kompenserande när den enskilde inte själv förmår att utföra en uppgift. 

Arbetet innebär även administrativa arbetsuppgifter såsom social dokumentation så datorvana krävs. 

En viktig del i arbetet är att samverka med den boendes nätverk, såsom anhöriga, sysselsättning, LSS-handläggare, myndigheter, kontakter med region osv.

Vi tillämpar Lågaffektivt bemötande (LAB), Alternativ kompletterande kommunikation (AKK)  och Tydliggörande pedagogik.

 

Vår personal bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som boende!

 

Personlig lämplighet är av yttersta vikt för denna tjänst så om du känner att detta stämmer in på dig så sök dig till oss;

-Erfarenhet i arbete med personer med autism, utvecklingsstörning, psykossjukdom, missbruksproblematik, självskadebeteende och/eller utåtagerande beteende är meriterande.
- Du ska vara ansvarsfull och själv kunna strukturera ditt arbete.
- Du ska ha social kompetens, kunna samarbeta med andra och ta ansvar för din arbetsmiljö.
- Du ska ha en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kunna anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.
- Du är (ska vara) trygg och stabil i situationer som kan vara stressande.
- Vi är ett team som värdesätter humor så vi kommer trivas bäst om du också gör det. 
- Ensamarbete förekommer och du skall vara trygg i att hantera situationer med utåtagerande beteende.
- Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
- Utbildning inom vård eller socialt arbete krävs för fast anställning pga tillstånd för LSS verksamhet, Vi söker dig som är undersköterska, stödpedagog, socialpedagog, beteendevetare eller annan utbildning som anses vara likvärdig.

- Erfarenhet av arbete med målgruppen inom perskonkrets 1  är ett krav
- B-körkort är ett krav 
- Datorvana krävs
- Du ska kunna arbeta både Dag, kväll, helg och ha sovande jour.

 

Tjänsten är en timanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde enligt överenskommelse men förhoppningsvis under januari/februari 2022.

 

Innan anställning begär vi att få se ett utdrag från belastningsregistret. Vi önskar se utdraget i samband med intervju.

 

Är du en person som gillar att arbeta kvalitativt och flexibelt samt under värdegrunden engagemang, glädje och ansvar så är du kanske rätt person för oss.

Välkommen att söka dig till oss senast den 31 december 2021. Men vänta in med att söka om du är intresserad då intervjuer och rekrytering sker löpande.


Vid frågor är du välkommen att maila regionchef Johannes Torstensson@humana.se

 

Hoppas att du är en i vårt nya team! Vi ser fram emot att höra från dig!


Att jobba på Humana
På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete.

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg
Sök jobbet senast 2021-12-31
Ansök här

Kontaktperson

Sandra Söderberg Verksamhetschef Sandra.soderberg1@humana.se