Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Personal vaken natt till Humanas HVB i Göteborg

Ort: Göteborg
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2023-03-17
Sista ansökningsdatum: 2023-04-16
Arbetstid: Natt

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb?
Välkommen till Humana.

Vi söker nu vakennatt personal för omgående start med fortsättning under sommaren samt även fortsatt till hösten till samtliga av våra verksamheter i Göteborgsområdet. Se beskrivning om enheterna nedan.

Sporren är ett HVB med sex platser beläget i Kållered och vänder sig till flickor i åldern 12- 20 år med särskilda behov av insatser. Flickorna är i riskzon, traumatiserade eller med psykosocial problematik och/eller en diagnos inom NPF. Via interna och externa samarbetspartners kan vi utföra utredningar, behandlingssamtal med psykolog, familjearbete samt arbeta med flickor med visst skyddsbehov och erbjuder då skyddsbedömning genom PATRIARK. 

Legolas HVB är beläget i Mölndal, har åtta platser fördelade på sex platser i kollektivt boende och två i lägenhet, i två grannfastigheter. Målgruppen är pojkar/unga män i åldern 14- 21 år som har en psykosocial problematik, trauma och/eller npf-diagnoser och som vistats i olämpliga miljöer. Vi erbjuder psykologbedömningar, utredningar och behandlingssamtal med Leg. psykolog eller kurator. På Legolas utgår vi från Connect och lågaffektivt bemötande som metod och förhållningssätt och vi kan också erbjuda manualbaserade program som Repuls och ÅP.

Bräckagården är en akutenhet/utredningsenhet i Fjärås, för pojkar/unga män mellan 15-21 år med sju platser, varav fem platser i kollektivt boende och två platser i lägenhet. Vi tar emot ungdomar med en psykosocial problembild tillsammans med ett normbrytande beteende. Då Bräckagården är en akutenhet tar vi skyndsamt emot placeringar och är i detta flexibla för att hitta lösningar. Vi utgår från ett lågaffektivt bemötande och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Bräckagården kan erbjuda kompletta psykologutredningar via en extern aktör och erbjuder också funktionsbedömningar genom en leg. arbetsterapeut. 

Kärrdal tar emot barn och unga i åldern 11-15 år med fem platser. De unga har ofta relations-, familje-, och skolproblematik i kombination med psykosocial problematik. Det är vanligt med neuropsykiatrisk tilläggsproblematik, där symtom som destruktivitet och aggressivitet har blivit synliga.

De barn och unga vi tar emot har ofta haft flera tidigare insatser och svårigheter i skolan. Vi erbjuder en trygg miljö med personalresurser för att hantera utmanande placeringar. Vi har till exempel möjlighet att erbjuda en till en- och andra speciallösningar.

Vi tar placeringar enligt SoL och LVU. I samarbete med extern partner kan vi på uppdrag av placerande socialtjänst vara behjälpliga med utredningarriskbedömningar och terapisamtal via legitimerad psykolog. På uppdrag av socialtjänsten kan vi även erbjuda social kartläggning.Om tjänsterna
Som behandlingsassistent på natten är det fokus på omsorg, säkerhet och praktiska göromål, på våra enheter blir du en viktig del i det dagliga arbetet kring ungdomarna genom att bl.a. möta vardagen tillsammans med ungdomarna och att ha stödjande samtal. Arbetet innefattar främst behandlings- och motivationsarbete med ungdomarna utifrån ett professionellt förhållningssätt.

Vi arbetar med evidensbaserade metoder och då främst kognitivbeteendeterapi (KBT).

Kvalifikationskrav
Du kan med fördel ha en pågående eftergymnasial utbildning, till exempelvis behandlingsassistent, behandlingspedagog, undersköterska med psykiatrikompetens, socialpedagog, beteendevetare eller socionom. Goda kunskaper svenska, tal och skrift krävs för tjänsten samt god datavana.

Erfarenhet av arbete med barn och unga i liknande verksamhet. Erfarenhet av självskadebeteende, psykisk ohälsa, KBT, DBT och MI är meriterande.

Personliga egenskaper
Arbetet med ungdomarna kräver att du är trygg, balanserad, lösningsfokuserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. Din förmåga att kunna bemöta människor samt anpassa dig till olika arbetsmiljöer ser vi som en självklarhet. Arbetet innebär ett nära och förtroendefullt samarbete med dina kollegor, du har därför god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har en god förmåga att samtala ungdomar samt att skapa bra relationer. Du ska vara ansvarstagande, innovativ, empatisk och ha ett flexibelt arbetssätt då du förutsätts vara en vuxen förebild som har förmåga till gränssättning för våra ungdomar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Att jobba på Humana 
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16 000 engagerade medarbetare Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9 000 människor.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Våra värdegrundsord Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.  

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på Humana HÄR 

Omfattning och tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Arbetstid varierar, men omfattar dag/kväll/helg/natt samt sovande jour.

För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Du är välkommen med din ansökan, (cv och personligt brev) senast den 2023-04-16. Urval sker löpande så vänta inte med att söka! Specificera gärna i din ansökan om det är någon särskild enhet du är intresserad av att arbeta på.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Arbetstid / Varaktighet: / Natt
Sök jobbet senast 2023-04-16
Ansök här

Kontaktperson

Simon Sevholt Föreståndare simon.sevholt@humana.se