1. Du är här: Personlig assistent på heltid sökes till glad 17-årig kille på Kungsholmen

Personlig assistent på heltid sökes till glad 17-årig kille på Kungsholmen

Stad: Stockholm
Yrkesroll: Personlig assistent
Publicerad: 2019-01-10
Sista ansökningsdatum: 2019-02-10
Arbetstid: Dag
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb. Välkommen till Humana! Läs mer på www.humana.se

Vi söker en personlig assistent till en social, glad och livfull kille på 17 år bosatt på Lilla Essingen. Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid under ca ett år med start av introduktion omgående.

Om tjänsten:
Till följd av en svår syrebrist under förlossningen har kunden en omfattande CP-skada. Han sitter i rullstol, har epilepsi och äter via PEG. Han kan svara ja eller nej på frågor, i övrigt kommunicerar han med miner, ljud och kroppsspråk. Trots sitt omfattande funktionshinder är han en glad kille som gillar bus. Han tycker särskilt mycket om att bada, gunga och vara utomhus. Lugna aktiviteter som han uppskattar är att lyssna på ljudböcker, gå på bio samt att spela sällskapsspel. Kunden behöver hjälp med sina grundläggande behov som bl.a. personlig hygien, på- och avklädning samt matning via PEG. 

Vi söker dig som:
Kundens föräldrar (som är delaktiga i rekryteringen) söker nu en assistent med omvårdnadserfarenhet, gärna inom personlig assistans. Vi söker i första hand dig som har erfarenhet av arbete med barn/ungdomar. Du bör ha ett stort intresse av att hjälpa människor med särskilda behov. Som assistent behöver du vara lyhörd och tala bra svenska, för kommunikation med kunden. Vi söker dig som är påhittig och självständig, för att kunna assistera vid lek, aktiviteter och sjukgymnastik. Det är viktigt att du är rökfri, då kunden har känsliga luftvägar. Då arbetet ibland kan vara tungt ser vi gärna att du har en god fysik. Egenskaper som vi sätter stort värde på är god samarbetsförmåga, noggrannhet och flexibilitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Du som person...

  • har erfarenhet från en liknande roll
  • har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift
  • är rökfri (även utanför arbetstid)
  • har god fysik
  • är påhittig, självständig, noggrann och flexibel
  • har en god samarbetsförmåga
  • är gärna kvinna

Vi erbjuder: Ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, som präglas av ett stort engagemang för våra arbetsuppgifter. Varje framgång för våra kunder är en framgång för oss. Vi är aldrig färdiga utan alltid på väg att bli bättre.

Arbetstid/Varaktighet: Föräldravikariat på heltid (upp till 40 timmar i veckan) med start från februari/mars ca ett år framåt. 
Inledningsvis sker introduktion samt arbete på ca 50 % under januari/februari för att sedan gå på vikariatet med heltidsomfattning.
Arbetstiderna är framförallt måndag-fredag mellan kl. 07.30-16.00. Kväll och helg kan förekomma.

Lön: Fast timlön enligt överenskommelse. Övriga ersättningar enligt kollektivavtal.

Tillträde: Omgående, introduktion under januari/februari enligt överenskommelse. Heltid från tidig vår när fröräldravikariatet börjar.

Ansökan: På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. Det är även viktigt att du tror på vår vision - Alla har rätt till ett bra liv. Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga.

Humana har valt att använda personlighetstestet MINT, som en del i urvalsprocessen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Testet gör du via en dator och en länk kommer att skickas till din angivna e-postadress. MiNT består av ett antal frågor och tar cirka 10 minuter att besvara. 

För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten.

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 7 000 människor. Vi arbetar efter visionen "Alla har rätt till ett bra liv". Enligt lag (2010:479), om registerkontroll av personal som ska utföra vissa insatser åt barn med funktionsnedsättning, krävs att vi som arbetsgivare begär ett registerutdrag från alla anställda som ska arbeta som personlig assistent åt ett barn under 18 år. Registerutdraget ska lämnas till oss som arbetsgivare innan påbörjad anställning. Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från polisen. Blanketten hittar du på följande webbadress: https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/Blanketten du ska välja heter LSS - utföra vissa insatser åt barn med funktionshinder (442.9)

Arbetstid / Varaktighet: Heltid / Dag
Sök jobbet senast 2019-02-10
Ansök här

Kontaktperson

Caroline Bagge Kund- och assistentansvarig