Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Personlig assistent sökes på schemarad i västra Stockholm

Ort: Stockholm
Yrkesroll: Personlig assistent
Publicerad: 2021-11-17
Sista ansökningsdatum: 2021-12-27
Arbetstid: Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg

Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro? I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.

Om tjänsten
Vi söker assistenter till en kvinna i 30-årsålder i västra Stockholm. Kunden bor i egen lägenhet. Hon drabbades för 11 år sedan av ett hjärtstopp som orsakade skador på hjärnan. Hon har ett rörelsehinder och är rullstolsburen. Hjärnskadan har också medfört svårigheter med minne, initiativtagande och planering, även dysartri (dvs otydligt uttal). Trots sin svåra skada utstrålar hon en stor positiv kraft.

Hon behöver träna för att behålla sin styrka och rörlighet. Något hon gärna gör bara hon får hjälp att komma igång och komma sig för. Hennes vardagar består av rehabilitering på olika sätt, både i hemmet och utanför hemmet. Annars gillar hon se på filmer hemma och på bio (när det inte är pandemi), läsa ibland, umgås med familjen. Hon gillar också olika utflykter och hon älskar att resa. Att arbeta som assistent hos henne innebär dels det vanliga assistentjobbet, dvs. hjälpa till med personlig hygien, förflyttningar och sådant, skötsel av hemmet, matlagning. Men också att stötta kunden med hennes träning, och att hon kommer iväg på olika aktiviteter och besök utanför hemmet. Dvs kompensera för hennes brist i initiativförmågan.

Det är önskvärt att du som söker letar efter något att satsa på för längre tid. De allra flesta som jobbar här har gjort det länge. Kunden trivs med sina assistenter, och de med henne. Jobbet passar bra att kombinera med studier eller annat deltidsjobb. 


Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Vi söker just nu 1-2 assistenter på ett vikariat som kan arbeta dels på fasta tider motsvarande sammanlagt en heltid men även som kan arbeta extra vid behov. Arbetstiderna är dag, kväll och natt. Assistansen innefattar så kallad väntetid på nätterna.
Lön: Fast enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde: Omgående.

Vem är du?
Viktiga egenskaper hos dig som personlig assistent är att du ska vara pålitlig, ha initiativförmåga, vara flexibel och lyhörd och ha humor.  Viss mognad och livserfarenhet behövs, och ett plus är om du dessutom gillar att laga mat och ta hand om hemmet och ser vad som behöver göras och tar initiativ. Erfarenhet av assistentarbete kan vara ett plus, men inte ett krav. Även om arbetet inte är fysiskt tungt i hemmiljö så är det bra att du har god fysik som behövs på aktiviteter utanför hemmet och inte minst på resor. Vi ser gärna kvinnliga sökande för tjänsten.

För denna tjänst krävs det att du har:
- Det krävs mycket goda kunskaper i svenska språket då kundens tal är otydligt och ofta svårförståeligt pga. dysartrin
- Rökfri


Det är även meriterande om du har:
- erfarenhet av en liknande roll

En förutsättning för att påbörja en anställning hos oss på Humana är att du som söker kan uppvisa giltig ID-handling och eventuella dokument som styrker rätten till arbete inom Sverige.

Att jobba på Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9 000 människor.
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår versamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.

Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga. För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten. 

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen med din ansökan!

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg
Sök jobbet senast 2021-12-27
Ansök här

Kontaktperson

Elin Hjerén Rekryteringsansvarig