Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Personlig assistent sökes till glad kille i Kumla!

Ort: Kumla
Yrkesroll: Personlig assistent
Publicerad: 2021-11-05
Sista ansökningsdatum: 2021-12-31
Arbetstid: Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg

Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro? Är du dessutom påhittig, lugn och barnkär? Bra, då kan det vara dig vi söker! Vi på Humana söker nu en personlig assistent som vill arbeta med en glad 6-årig pojke boendes i Kumla. I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.

Om tjänsten
Pojken är 6 år gammal och bor tillsammans med sin familj i Kumla. Han tycker bland annat om att umgås med familjen, lyssna på musik och att läsa böcker. Vi tror därför att du som söker denna tjänst har ett kreativt förhållningssätt!
Pojken har epilepsi, använder rullstol och har inget talat språk utan kommunicerar istället genom att förmedla uttryck. 

I rollen som personlig assistent kommer du huvudsakligen att:
- Hjälpa till med handräckning då pojken själv inte kan greppa föremål
- Vara behjälplig vid personlig omvårdnad, påklädning och förflyttningar
- Hjälpa till med sondmatning och medicinering
- Vara ett tryggt stöd för pojken i hans vardag!

Vem är du?
Rollen som personlig assistent ställer höga krav på din förmåga att skapa goda relationer och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är van vid att ta ett stort ansvar, är lyhörd och brinner för att jobba med personer med särskilda behov. 

För att vara aktuell för tjänsten krävs att du:
- Har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift
- Är duktig på att tolka signaler och kroppsspråk, då pojken inte har något talat språk
- Har förmågan att vara lugn och trygg vid epilepsianfall

Det är även meriterande om du har:
- Erfarenhet från personlig assistans, vård och omsorg eller barnomsorg
- Erfarenhet från epilepsi och/eller sondmatning
- Erfarenhet från lyft, förflyttningar eller handräckning
- Körkort och bil

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten är ett timvikariat. Arbetstiderna är förlagda kvällstid på vardagar och varierande arbetstider under helger, efter överenskommelse.
Lön: Timlönen är fast enligt överenskommelse. Övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Att jobba på Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9 000 människor. En förutsättning för att påbörja en anställning hos oss på Humana är att du som söker kan uppvisa giltig ID-handling och eventuella dokument som styrker rätten till arbete inom Sverige.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Vi arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.

Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga. För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett Bank-ID och godkänner att använda ditt Bank-ID i tjänsten.

Enligt lag (2010:479), om registerkontroll av personal som ska utföra vissa insatser åt barn med funktionsnedsättning, krävs att vi som arbetsgivare begär ett registerutdrag från alla anställda som ska arbeta som personlig assistent åt ett barn under 18 år. Registerutdraget ska lämnas till oss som arbetsgivare innan påbörjad anställning. Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från Polisen med hjälp av Bank-ID, på följande webbadress: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/ Om du ännu inte har Bank-ID beställer du istället registerutdrag via denna länk: 
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/blanketter---barn-med-funktionsnedsattning/

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen med din ansökan!

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg
Sök jobbet senast 2021-12-31
Ansök här

Kontaktperson

Frida Larsson Rekryterings- och bemanningsansvarig frida.larsson2@humana.se