Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Personlig assistent sökes till Västervik i sommar!

Ort: Västervik
Yrkesroll: Personlig assistent
Publicerad: 2023-03-30
Sista ansökningsdatum: 2023-04-28
Arbetstid: Sommarjobb

Vi söker nu en personlig assistent till en pojke i Västervik i sommar! 

Vem söker vi?
Vi söker dig som har barnasinnet kvar och har lätt för att läsa av människor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, personkemi och samarbetsförmåga. Du är en härlig och barnkär person som också har mycket tålamod. Eftersom han inte har verbalt tal är det även viktigt att du är lyhörd och uppmärksam på hans behov och hans allmänna mående genom att tolka hans kroppsspråk.

Krav:
- God fysik
- Rökfri
- Simkunning
- Goda kunskaper inom Svenska språket
- Tål pälsdjur

Meriterande:
- Tidigare erfarenhet inom vård eller arbete med barn

 

Om tjänsten:

Jag är en kille på 9 år och jag bor med min mamma, pappa och två yngre bröder. Jag bor i Linköping men i sommar kommer jag att vara i vårt sommarhus i Västervik, Äskestock. 

Med mig är det oftast full fart och jag älskar att hoppa studsmatta, bada, lyssna på musik, gunga, leka med mina små bröder och att promenera kortare sträckor i skogen. Att leka med vatten och att hoppa i vattenpölar är jättekul! Jag har en kognitiv funktionsnedsättning och autism som för mig innebär att jag inte pratar med ord och behöver hjälp med att utföra alla aktiviteter i dagliga livet samt samspel och kommunikation. Jag gör mig förstådd genom kroppsspråk och ljud men jag förstår det talade språket i enklare uppmaningar och fraser. Jag kan gå men behöver ibland stöd för att ta mig fram och när jag ska förflytta mig längre sträckor åker jag vagn. Ibland kan jag vara extra busig och aktiv och då springer jag så du måste vara ganska snabb för att hänga med och se till att jag inte utsätter mig för faror. Jag behöver också hjälp med att äta, gå på toaletten, klä på mig och leka!

 

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Sommarvikariat under veckorna 28-31, 3-4 dagar i veckan klockan 10:00-17:00. Är du intresserad men inte tillgänlig under alla veckor får du gärna söka ändå! Vi har möjlighet att vara flexibla.

Lön: Fast timlön enligt överenskommelse. Övriga ersättningar enligt kollektivavtal.

Tillträde: Vecka 28 eller enligt överenskommelse. Urval kommer att ske löpande.

 

Utdrag ur belastningsregistret

Utdrag ur belastningsregistret är ett krav eftersom pojken är minderårig. Enligt lag (2010:479), om registerkontroll av personal som ska utföra vissa insatser åt barn med funktionsnedsättning, krävs att vi som arbetsgivare begär ett registerutdrag från alla anställda som ska arbeta som personlig assistent åt ett barn under 18 år. Registerutdraget ska lämnas till oss som arbetsgivare innan påbörjad anställning. Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från Polisen med hjälp av Bank-ID, på följande webbadress: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/ Om du inte har Bank-ID beställer du istället registerutdrag via denna länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/blanketter---barn-med-funktionsnedsattning/

En förutsättning för att påbörja en anställning hos oss på Humana är att du som söker kan uppvisa giltig ID-handling och eventuella dokument som styrker rätten till arbete inom Sverige.

Att jobba på Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9 000 människor.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Vi arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR

Vad händer nu?

Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.

Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga. För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten.

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen med din ansökan!

Arbetstid / Varaktighet: / Sommarjobb
Sök jobbet senast 2023-04-28
Ansök här

Kontaktperson

Victoria Bengtsson Rekryteringsansvarig