Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Personlig assistent till 18 årig kille i Torup! (100% dagtid)

Ort: Falkenberg
Yrkesroll: Personlig assistent
Publicerad: 2022-04-26
Sista ansökningsdatum: 2022-05-26
Arbetstid: Dag

Vill du arbeta som personlig assistent och sätta guldkant på människors tillvaro? Vi på Humana söker nu en personlig assistent som vill arbeta med vår kund, en 18 årig kille som bor i Torup med sin familj och deras hundar. I rollen kommer du göra skillnad i människors liv och tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.

Om tjänsten:
Vår kund har Dravet syndrom som är en svårbehandlad epilepsi. Han är extremt infektionskänslig och en vanlig förkylning kan få honom att bli mycket sjuk. Det är därför önskvärt att du som hans assistent är vaccinerad mot säsongsinfluensan samt mot covid-19.

Han tycker mest om att vara hemma tillsammans med sin familj och familjens hundar vilket blir assistentens arbetsplats men likaså kommer du att följa med honom till gymnasiet. Han går på individuella programmet på gymnasiesärskola fyra dagar i veckan 2 timmar åt gången. Han har intresse för att spela och titta på sin Ipad och titta på DVD-filmer, han har även ett stort shoppingintresse.

Som hans personliga assistent kommer du att få hjälpa till med allt som kan tänkas uppkomma i hans vardag så som påklädning och personlig omvårdnad. Du kommer att fungera som en förlängning av kundens armar och ben. Han sitter i rullstol och behöver hjälp vid förflyttning så du som hans assistent behöver vara i god fysisk form. Vidare ingår sondmatning och viss läkemedelshantering. Du kommer att stimulera till aktivitet och bromsa i aktivitet om så behövs då han har bristande impulskontroll. Vår kund förstår allt man säger men har själv svårt att uttrycka sig i konventionellt tal. Han har egna ord och uttryck som han varvar med ”vanliga” ord så du behöver hjälpa och stötta vår kund med att föra hans talan.

I rollen som hans personliga assistent kommer du huvudsakligen att:
-Vara kundens förlänga armar och ben samt föra hans talan.
-Stötta honom i hans dagliga liv och följa med honom på aktiviteter utanför hemmet.
-Hjälpa honom med de medicinska delarna.

Vem är du?
Rollen som personlig assistent ställer höga krav på förmågan att skapa goda relationer. Vår kund ser gärna kvinnliga sökanden som trivs med tanken av att spendera mycket tid både med kunden och hans familj. Vi söker dig som är social och är van vid att ta ett stort ansvar. Du behärskar svenska språket väl då du kommer att föra vår kunds talan. Egenskaper som vi värdesätter hos dig är: tålamod och uthållighet, du är bra på att motivera vår kund och är flexibel. Du behöver vara i god och stark fysisk form då du kommer genomföra förflyttningar.

För denna tjänst krävs det att du har:
- Goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift
- B-körkort
- God och stark fysik

Det är meriterande om du har:
- Vårdutbildning eller liknande erfarenhet av tidigare arbete är meriterande men ej ett krav. Du kommer under inskolningen få lära dig de medicinska delar som krävs. Dvs sond och viss läkemedelshantering samt blodsockerkontroll.

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten är en heltidstjänst. Arbetstiden är vanligen förlagd måndag- fredag 8:00-16:00.

Lön: Timlönen är fast enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.

Tillträde: Då vi har hittat rätt person till vår kund. Så vänta inte med din ansökan då den kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Anställningen är en SLUV (anställningen löper så länge assistansuppdraget varar)

Att jobba på Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9 000 människor.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Vi arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag.

Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga. För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten.

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen med din ansökan!

Arbetstid / Varaktighet: / Dag
Sök jobbet senast 2022-05-26
Ansök här

Kontaktperson

Louise Klint Rekryteringsansvarig