Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Publicerad: 2023-09-29

Personliga assistenter sökes till 20-årig kille i Östersund, 60% samt timvikarier!

Om tjänsten

Vi på Humana söker nu personliga assistenter till en glad och aktiv 20 årig kille i Östersund!

Om tjänsten!
Vår kund är en kille med Downs syndrom och autism. Han bor i en egen lägenhet i centrala Östersund, men brukar regelbundet åka hem till sina föräldrar som bor några mil utanför stan. 

Vår kund är en glad och sprallig kille som älskar att hitta på alla möjliga aktiviteter på sin fritid, till exempel att gå på konsert, fiska, vara ute i naturen, spela minigolf, köra go-cart, bada med mera.

Utöver allt roligt som livet för med sig är det viktigt för kunden att få vara delaktig i hushållssysslor och utvecklas inom det, som en del i att bli vuxen, självständig och ta ansvar. Kunden har begränsad kommunikation och använder tecken som stöd som komplement till det verbala språket. Som assistent behöver du därför kunna uttrycka dig mycket väl på svenska. Det är också mycket positivt om du som assistent har erfarenhet av alternativ kommunikation.


Vem vi söker?
-Vi söker just nu dig som är intresserad av en tjänst på ca 60% där det finns möjlighet till att arbeta mer timmar vid behov.
Arbetstiderna är varierande och det förekommer arbete på både dagtid, kvällar och nätter (med 7 timmars väntetid) på både vardagar och helger. Även dygnspass förekommer.

-Vi söker även dig som är intresserad av att jobba som timvikarie. Som timvikarie jobbar du vid ordinarie assistenters frånvaro.


För att bli aktuell för tjänsten krävs det att du som söker:
- Har körkort och tillgång till egen bil.
- Kan jobba varierande arbetstider.
- Du kan kommunicera tydligt på svenska i både tal och skrift.

Meriterande egenskaper:
- Du är positiv och påhittig, vågar ta för dig och komma med idéer.
- Du har inga problem att vara bestämd, vägledande och lyhörd.
- Du är bekväm i att hantera tekniska prylar, till exempel en mobiltelefon med tillhörande appar.
- Har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, särskilt personer med autism.


Arbetstid/Varaktighet: Varierande dag, kväll och natt (med väntetid 7h). Vi tillämpar anställningsformen "så länge uppdraget varar" samt "timanställning".
Lön: Fast timlön enligt överenskommelse. Övriga ersättningar enligt kollektivavtal.
Tillträde: Omgående, eller enligt överenskommelse.
Körkort: Körkort och tillgång till bil krävs.

 

Registerutdrag

Enligt lag (2010:479), om registerkontroll av personal som ska utföra vissa insatser åt barn med funktionsnedsättning, krävs att vi som arbetsgivare begär ett registerutdrag från alla anställda som ska arbeta som personlig assistent åt ett barn under 18 år. Registerutdraget ska lämnas till oss som arbetsgivare innan påbörjad anställning. Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från polisen. Blanketten hittar du på följande webbadress:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/

Blanketten du ska välja heter LSS – utföra vissa insatser åt barn med funktionshinder (442.9).

 

Att jobba på Humana 

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9 000 människor.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med trygga anställningar. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Vi arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. 

En förutsättning för att påbörja en anställning hos oss på Humana är att du som söker kan uppvisa giltig ID-handling och lämna in personbevis samt eventuella dokument som styrker rätten till arbete inom Sverige. Personbevis kan du enkelt ladda ned på Skatteverkets hemsida. 


Läs mer om hur det är att jobba som personlig assistent hos oss på Humana HÄR 

 

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Alessia Vincentie Bjurman Rekryteringsansvarig