Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Behandlings- eller socialpedagog till HVB

Ort: Osby
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2021-04-30
Sista ansökningsdatum: 2021-05-31
Arbetstid: Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg


Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som behandlingspedagog hos oss på Humana. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. 

Vi är ett professionellt vårdteam som erbjuder ungdomar med svårigheter olika former av vård, och nu söker vi behandlingspedagoger till flera tjänster som tim-/sommarvikarier samt ett föräldravikariat på 4-6 månader med chans till förlängning till vårt HVB inom Region Syd, Humana AB.  Vårt HVB är ett mindre och familjärt boende med 8 st platser samt 2 i stödboende och är beläget i nordöstra Skåne. Vi riktar oss särskilt till flickor som har missbruksproblematik, eller begynnande sådan, och vi erbjuder strukturerade behandlingsprogram för missbruksproblematik. Vår målsättning är att ge varje ungdom bättre möjligheter till att kunna leva ett bra och självständigt liv genom att åstadkomma förändring, utveckling och mognad utifrån den individuella behandlingsplanen. Som grund i vårt dagliga behandlingsarbete arbetar vi utifrån Connect samt MI, och med evidensbaserade och väl beprövade metoder som A-CRA.

DINA ARBETSUPPGIFTER 

Vi sätter våra ungdomar främst och det är viktigt att du kommer in med positiv energi, glädje och en önskan att göra det där lilla extra för våra ungdomar. Arbetet med ungdomarna kräver att du är riskmedveten, trygg, tydlig, lösningsfokuserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö.  Arbetet innefattar främst behandlings- och motivationsarbete med ungdomarna utifrån ett salutogent förhållningssätt och du har en god förmåga att samtala med ungdomar samt att skapa bra relationer. Huvudsyftet är att erbjuda ungdomarna en trygg, omvårdande och strukturerad vardag. Som behandlingspedagog är det viktigt att du kan möta ungdomarnas behov och samtidigt upprätthålla struktur för att vägleda ungdomarna. Du kommer att bli kontaktperson till ungdomar och därmed ha ett ansvar för att behandlingen bedrivs utifrån den vårdplan och genomförandeplan ungdomen har, samt att strukturerade behandlingssamtal sker kontinuerligt. Behandlingsinsatser och observationer dokumenteras i journalsystemet iDok.
Det förekommar dessutom andra vardagliga arbetsuppgifter såsom matlagning, städning och körningar.

Som tim-/sommarvikarie kan man bli inbokad på dag-/kvällspass, och dygnspass med sovande jour.

KVALIFIKATIONER 

Vi söker dig som tidigare har arbetslivserfarenhet av arbete med ungdomar och det är meriterande om du har erfarenhet av A-CRA, KBT, DBT, MI och/eller annan evidensbaserad metod.

På vårt längre vikariat är det ett krav, men för övriga tjänster är det önskvärt att du har en eftergymnasial utbildning om minst 2 år med inriktning mot barn och unga, t.ex. behandlingsassistent, socialpedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande. 

Du är en trygg och empatisk vuxen
Du är flexibel, har högt i tak och är icke dömande
Du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana. 

ÖNSKVÄRT

Vi ser gärna sökande med specialintressen som vi kan få tillgodogöra i vår verksamhet, tex musik, drama, dans eller liknande.

ÖVRIGT  

Vi lägger verkligen stor vikt vid personlig lämplighet. 
Manuellt B-körkort krävs för tjänsten 
Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid före anställning, se Blankett 
Intervjuer kommer att ske löpande. 

Lön: Enligt överenskommelse
Tillträde: Vi har kontinuerligt behov av timanställd personal till vår verksamhet

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 


Att jobba på Humana
På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete.

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg
Sök jobbet senast 2021-05-31
Ansök här

Kontaktperson

Viktoria Löwenthal Verksamhetschef Viktoria.Lowenthal@humana.se