Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Socialpedagog/Behandlingspedagog

Ort: Hässleholm
Yrkesroll: Övriga
Publicerad: 2021-12-09
Sista ansökningsdatum: 2022-01-20
Arbetstid: Alla

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobb hos oss på Humana. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.

Björklunda ligger vackert och centralt beläget i Tyringe, cirka tio minuter från Hässleholm.

Vi består av fem oika avdelningar och just nu behöver vi anställa personal till våra två korttidsavdelningar. Tjänster som är aktuella är både tillsvidareanställningar och timanställningar.

På vår avdelning Annexet finns 9 platser, hit kommer personer som har varierande psykisk ohälsa. De som bor hos oss gör det under en period för att återhämta sig, bli stabila i sitt mående, få stöd i att ordna vårdkontakter eller andra myndighetskontakter.

I uppdraget innebär att vara kontaktman och då vara en central person i klientens vård. I det uppdraget ingår kontakt med olika insatser som är till gagn för den enskilde såsom socialtjänst, frivård, vårdkontakter. Många av våra klienter behöver stöd i att få en fungerande struktur i sin vardag och det kan innebära att från stöd vid inköp, städ av rum eller påminnelser om ADL. Många av våra klienter behöver stöd i att hantera ångestproblematik och motivering för att hålla sig drogfria och nyktra.

På vår andra korttidsavdelning Villa Niki är uppdraget liknande som på Annexet men klienterna som bor här är mer krävande. De har en svår och komplex sjukdomsbild vilket kan innebära väldigt utmanande beteende. Vi ser gärna att personer som söker till Villa Niki har erfarenhet av psykiatri. 

Vi arbetar med motiverande samtal och lågaffektivt bemötande.

Vem är du?

Humanas värdegrund och ledord är Glädje, Engagemang och Ansvar. Vi förutsätter att man tycker om sitt arbete, att man engagerar sig i våra boende och att man tar stort ansvar för våra boendes välmående och hälsa. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser,

Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Utbildning inom vård och/eller socialt arbete.

Erfarenhet av arbete med målgruppen är meriterande.

Vi förutsätter att Du är lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel.

Du ska vara trygg och stabil i situationer som kan vara stressande.

Du ska vara ansvarsfull och själv kunna strukturera ditt arbete.

Du ska ha social kompetens, kunna samarbeta med andra och ta ansvar för din arbetsmiljö.

Du ska ha en pedagogisk insikt om människors olika förutsättningar och kunna anpassa ditt sätt att kommunicera därefter.

B-körkort är en merit.

För anställning hos oss krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret, ta med det redan på en eventuell intervju.Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Både dagar, kvällar, nätter och helger.
Lön: Lön sker enligt överenskommelse, övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde: Löpande

Intervjuer sker löpande, Välkommen med din ansökan!

Verksamhetschef, Andrea Ljungqvist

andrea.ljungqvist1@humana.se  070-6198306

Samordnare, Johanna Rosberg

johanna.rosberg@humana.se   073-6455871

Arbetstid / Varaktighet: / Alla
Sök jobbet senast 2022-01-20
Ansök här

Kontaktperson

Andrea Ljungqvist Biträdande enhetschef