Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Sommarvikariat som Behandlingspedagog på HVB och stödboende

Ort: Enköping
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2023-02-22
Sista ansökningsdatum: 2023-04-02
Arbetstid: Varierande - Dag, Kväll, Natt, Helg

Nu söker vi sommarvikarier för tre av våra verksamheter. Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få unika möjligheter för kompetensutveckling? Då har du möjligheten att söka sommarvikariat som behandlingspedagog och bli en del av våra professionella team. 

Om oss
Våra verksamheter är:

Löten HVB
Enheten riktar sig till flickor 13-19 år med missbruk samt psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik. Löten HVB är ett mindre och familjärt boende med sju platser som ligger lantligt i en lugn och avskild miljö utanför Enköping.

Villa Fridhem HVB
Enheten riktar sig till pojkar 14-18 år med missbruk och psykosocial problematik. Villa Fridhem är ett gemytligt och familjärt boende med tolv platser som ligger i en lantlig miljö utanför Enköping.

Stödboende Nästa Steg:
Enheten riktar sig till ungdomar 16-20 år. Vi erbjuder lägenheter för ungdomar med behov av psykosocialt stöd samt även i form av stödboende med extra stöd. Stödlägenheterna ligger avskilt i ett bostadsområde i Västerås – lugnt och grönt men ändå nära kollektivtrafik och service.

I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv samt våra ledord: glädje, engagemang och ansvar.

Om tjänsten
Vi arbetar framförallt utifrån inlärningspsykologiska principer och evidensbaserade metoder med fokus på KBT. Andra delar av vårt behandlingsupplägg är LABMI , A-CRAART, Connect, Mindfulness och Yoga. Vi arbetar salutogent, motivationsstödjande och lågaffektivt. Behandlingen styrs av individuella genomförandeplaner som bygger på den unges behov, förutsättningar och styrkor. Avgörande är att bygga ärliga relationer och visa varje ungdom att vi alltid finns där för var och en. Vi tar emot placeringar enligt SoL samt LVU och kan ta emot ungdomar från hela Sverige.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med:  
- Behandlingsinterventioner  
- Dokumentation   
- I tjänsten ingår även vardagliga sysslor


Vem är du?  

Som behandlingspersonal är du trygg och balanserad med ungdomarnas välmående i focus. Dina värderingar är viktiga eftersom du är en rollmodell för ungdomarna. Vi söker dig som är lösningsfokuserad, organiserad och ansvarsfull.  Du har ett positivt synsätt, är stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har lätt för att skapa relationer och har god samarbetsförmåga. 

Du har minst en två-årig eftergymnasial utbildning såsom behandlings-/socialpedagog.  

Det är även meriterande om du:
- har erfarenhet av arbete inom behandling för barn och ungdomar 
- har erfarenhet av KBT, MI, LAB, ACRA, ART och/eller Connect  
- har erfarenhet av dokumentationsarbete och läkemedelshantering 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana.


Övrigt: 
Manuellt B-körkort krävs för tjänsten.  

Utdrag ur Polismyndighetens belastnings- och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid före anställning. Se 
Blankett.  

Har du frågor om den här tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef på Villa Fridhem HVB och Löten HVB, Caroline de Carro på
caroline.decarro@humana.se  eller verksamhetschef på Stödboende Nästa Steg, Malin Eklund på malin.eklund@humana.se

Tjänstgöringsgrad och arbetstid: Sommarvikariat. Vid behov alla dagar i veckan dag/kväll/natt/helg.

Lön: Sker enligt överenskommelse och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.  

Tillträde:  Vi tillsätter tjänsterna löpande enligt överenskommelse.  

Sista ansökningsdag: 2023 04 02. 


Vi erbjuder
Engagerade kollegor som har en god sammanhållning och drivs av viljan att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. Humana har kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar, friskvårdsbidrag samt en intern lärportal med ett brett utbud av utbildningar.

Vad händer nu?
Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdagen. Skicka därför gärna din ansökan redan idag! Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss.

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande - Dag, Kväll, Natt, Helg
Sök jobbet senast 2023-04-02
Ansök här

Kontaktperson

Caroline de Carro Föreståndare