Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Sommarvikarier till Humana Vintergatan HVB

Ort: Alingsås
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2023-03-20
Sista ansökningsdatum: 2023-04-09
Arbetstid: Varierande - Dag, Kväll, Natt, Helg

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande sommarjobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Kom och jobba hos oss på Vintergatan i sommar!

Om tjänsten:
Humana Vintergatan AB är ett familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vi arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande. Vår strävan är att boendet ska vara så likt verkligheten som möjligt där ungdomarna får träning i motivation, delaktighet och ansvarstagande.
 

Vi tar emot ungdomar placerade enligt SoL eller LVU §§ 2 och 3. Ungdomarna som vi möter har olika typer av psykosocial problematik såsom till exempel missbruk, kriminalitet eller andra former av självskadebeteenden. Vi möter också ungdomar med olika diagnoser som till exempel ångestproblematik och/eller PTSD. Gemensamt för våra ungdomar är att tilliten till vuxenvärlden saknas.

 

Tjänsten gäller timanställning/sommarvikariat.

Arbetsuppgifter:
Som behandlingspedagog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor stödja ungdomarna i deras vardag. Det dagliga arbetet innebär varierande arbetsuppgifter som stöttning vid städ, tvätt och matlagning, hjälpa ungdomen komma iväg till daglig sysselsättning som skola och praktik samt samverka med uppdragsgivare och andra samarbetspartners. Vi utgår ifrån varje ungdoms individuella behov och arbetet kan därför se olika ut. Motivation är en färskvara och vårt arbete innebär att dagligen motivera våra ungdomar!

Inom verksamheten arbetar vi med kontaktmannaskap vilket innebär att varje ungdom har en kontaktperson som är ansvarig för hens planering utifrån den genomförandeplan som upprättats. Som kontaktperson ansvarar man för journalföring, kontakt med Socialtjänsten samt andra aktörer som är viktiga för ungdomen. Under ordinarie kontaktpersons sommarsemester träder någon annan in som ansvarig.
 

Arbetstiderna är förlagda dag, kväll, natt och helg.

Vem är du?
Vi söker dig som har en avslutad eller pågående högskoleutbildning inom området, alternativt lämplig/relevant eftergymnasial eller gymnasial utbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen. Du är lugn, trygg och ansvarstagande samt har en förmåga att skapa tillitsfulla relationer. I rollen är det viktigt att du visar stor empati samtidigt som du har förmåga att sätta gränser vid behov. Då arbetet innefattar en del bilkörning är körkort ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning lämnas utdrag från och misstanke- och belastningsregister.


- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

-B-körkort

-Du kan arbeta under semesterperiod i sommar.

Meriterande:

- Minst 2 års relevanta eftergymnasiala studier alt. pågående studier
- Erfarenhet av behandlingsarbete och/eller arbete med ungdomar
- Erfarenhet av dokumentation/journalföring
- Kunskap/erfarenhet från arbete med MI, KBT och LAB

Vi erbjuder
Ett roligt och utvecklande sommarjobb/timanställning. Möjlighet till egen utveckling genom erfarenheter och tillgång till digitala utbildningar på Humanas Lärportal.
Engagerade kollegor som har en god sammanhållning och drivs av viljan att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. 

Vad händer nu?
Tillträde efter överenskommelse. Urval sker löpande så skicka därför gärna din ansökan redan idag!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss, Verksamhetschef Mona Tulokas Carlsson 070-729 33 04, mona.tulokascarlsson@humana.se eller Biträdande Verksamhetschef Maria Berg 073-971 65 19, maria.berg1@humana.se.  

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR.

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande - Dag, Kväll, Natt, Helg
Sök jobbet senast 2023-04-09
Ansök här

Kontaktperson

Maria Berg Bitr. Verksamhetschef