1. Du är här: Student sökes till extrajobb som personlig assistent i Linköping

Student sökes till extrajobb som personlig assistent i Linköping

Stad: Linköping
Yrkesroll: Personlig assistent
Publicerad: 2020-01-24
Sista ansökningsdatum: 2020-02-24
Arbetstid: Varierande - dag, kväll, helg
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana.

Vi söker dig som vill samla arbetslivserfarenhet inom vården i kombination med dina nuvarande studier. Hos denna kund kommer du ges möjlighet att inför varje månad önska arbetspass, det finns som minst möjlighet att jobba ca 1 pass per vecka.

Om tjänsten:

Vår kund är en 14-årig glad och social kille som vill vara med där det händer saker. Arbetsplatsen är där kunden befinner sig, vilket kan vara hemma hos kund eller iväg på någon aktivitet tex på friidrottsarenan eller i simhallen. Hans intressen är bland annat att spela tv-spel, bowla och att se på häftiga maskiner. Vår kund bor tillsammans med sin familj. Som personlig assistent hos honom hjälper du till med bland annat på- och avklädning, personlig hygien samt att du är kundens förlängda arm och tar vid och hjälper till där funktionsnedsättningen sätter gränser. I vissa moment där inte lyft finns att tillgå krävs det att man ska kunna göra förflyttningar. I din roll som personlig assistent hanterar du även mediciner och behöver ha en ständig uppmärksamhet runt killens allmäntillstånd.

Vi söker dig som:

  • Tål pälsdjur, då hund finns i hemmet
  • Har god fysik, så att man klarar av förflyttningar
  • Har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift

Rollen som personlig assistent ställer höga krav på förmågan att skapa goda relationer och att ta ett stort ansvar. Hos vår kund är det viktigt att föräldrarna ska kunna känna trygghet när du har hand om deras barn. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att tidigare arbetat med barn, ungdomar eller inom vården. Det är även meriterande om du har erfarenhet utav lågaffektivt bemötande. Men, i slutändan är personkemi med våran kund det allra viktigaste som avgör ifall man blir aktuell för tjänsten eller inte.

Vi erbjuder: Ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, som präglas av ett stort engagemang för våra arbetsuppgifter. Varje framgång för våra kunder är en framgång för oss. Vi är aldrig färdiga utan alltid på väg att bli bättre.

Arbetstid/Varaktighet: Tjänsten börjar först med en introduktion för att du ska känna dig säker i din roll som personlig assistent. Tjänsten är som timvikarie där man önskar arbetspass inför varje månad. Arbetstiderna är varierande och vid behov, efter skolan på vardagar 15:00-20:00 samt längre pass på helger och lov när killen inte går i skolan, dessa arbetspass är mellan 10-12 h dag/kvällstid.

Lön: Fast timlön enligt överenskommelse. Övriga ersättningar enligt kollektivavtal

Tillträde: Enligt överenskommelse. Urval kommer att ske löpande.

Ansökan: På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. Det är även viktigt att du tror på vår vision - Alla har rätt till ett bra liv. Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och dennes anhöriga.

För anställning hos Humana Assistans krävs att du har ett BankID och godkänner att använda ditt BankID i tjänsten.

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.seEnligt lag (2010:479), om registerkontroll av personal som ska utföra vissa insatser åt barn med funktionsnedsättning, krävs att vi som arbetsgivare begär ett registerutdrag från alla anställda som ska arbeta som personlig assistent åt ett barn under 18 år. Registerutdraget ska lämnas till oss som arbetsgivare innan påbörjad anställning. Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från polisen. Blanketten hittar du på följande webbadress: https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/Blanketten du ska välja heter LSS - utföra vissa insatser åt barn med funktionshinder (442.9)

Arbetstid / Varaktighet: - / Varierande - dag, kväll, helg
Sök jobbet senast 2020-02-24
Ansök här

Kontaktperson

Madeleine Svec Rekryteringsansvarig