Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Terapeut till HVB

Ort: Osby
Yrkesroll: Övriga
Publicerad: 2021-05-03
Sista ansökningsdatum: 2021-06-30
Arbetstid: Dag

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som samordnare och behandlingsterapeut hos oss på Humana. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. 

Vi är ett professionellt vårdteam som erbjuder ungdomar med svårigheter olika former av vård, och nu söker vi en motiverad och positiv terapeut till vårt HVB inom Region Syd, Humana AB.  Vårt HVB är ett mindre och familjärt boende med 8 st platser samt 2 i stödboende och är beläget i nordöstra Skåne. Vi riktar oss särskilt till flickor som har missbruksproblematik, eller begynnande sådan. Vår målsättning är att ge varje ungdom bättre möjligheter till att kunna leva ett bra och självständigt liv genom att åstadkomma förändring, utveckling och mognad utifrån den individuella behandlingsplanen. Som grund i vårt dagliga behandlingsarbete arbetar vi utifrån Connect samt MI, och med evidensbaserade och väl beprövade metoder som A-CRA. Du kommer att vara en del av den dagliga verksamheten och det är av största vikt att du är tillgänglig och tillmötesgående.

DINA ARBETSUPPGIFTER 

Vi sätter våra ungdomar främst och det är viktigt att du kommer in med positiv energi, glädje och en önskan att göra det där lilla extra för våra ungdomar. Du har en god förmåga att samtala med ungdomar samt att skapa bra relationer och du drivs av en vilja att vara med och skriva ett nytt kapitel i deras liv. Tillsammans med övrigt vårdteam ser du till att ungdomarna får en tydlig vårdplan och en bra veckostruktur, där du är ansvarig för att den upprättas och hålls. Du håller i strukturerade samtal med ungdomarna och du har ett flexibelt förhållningssätt med fokus på individen och dennas behov.

KVALIFIKATIONER 

Vi söker dig som är utbildad socionom, kurator eller psykolog, eller har annan psykoterapeutisk utbildning som vi bedömer kan passa hos oss.
Du är utbildad inom KBT eller DBT och du har erfarenhet av att arbeta med tonårstjejer. 
Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll och du står stadigt med fötterna på jorden. Icke dömande, snäll och positiv är några av de karaktärsdrag som kännetecknar dig. 
Du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana. 

ÖNSKVÄRT

Kunskaper i andra språk samt multikulturell erfarenhet
Utbildad eller förvärvad kunskap inom traumabehandling och/eller PTSD
MI och/eller ACRA

ÖVRIGT  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras innan eventuell anställning se Blankett .
Manuellt B-körkort krävs för tjänsten. 
I den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 

Lön: Enligt överenskommelse
Tillträde: Snarast

Att jobba på Humana
På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete.

Arbetstid / Varaktighet: / Dag
Sök jobbet senast 2021-06-30
Ansök här

Kontaktperson

Viktoria Löwenthal Verksamhetschef Viktoria.Lowenthal@humana.se