Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Tim-/sommarvikarier HVB Region Uppland

Ort: Uppsala
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2021-04-07
Sista ansökningsdatum: 2021-04-30
Arbetstid: Sommarjobb

Vi är ett professionellt vårdteam som erbjuder ungdomar med svårigheter olika former av vård, och nu söker vi behandlingspedagoger som tim-/sommarvikarier till sex HVB inom Region Uppland, Humana AB.  

Samtliga HVB är mindre och familjära med max 8 st platser och är belägna runt Uppsala med en omnejd på mellan 1-5 mil. Det är fem behandlingsenheter och en akutenhet med målgruppen juridiskt födda flickor med självdestruktiva beteenden och känsloregleringsproblematik.  

Vår målsättning är att ge varje ungdom bättre möjligheter till att kunna leva ett bra och självständigt liv genom att åstadkomma förändring, utveckling och mognad utifrån den individuella behandlingsplanen. Vi arbetar med evidensbaserade metoder och då främst kognitiv beteendeterapi (KBT). Enheterna är HBTQ-certifierade och arbetar utifrån ett normkritiskt perspektiv. Vår strävan är att vi ska vara föregångaren inom barn och ungdomsvård – de som står för kvalitet, kompetens och omvårdnad. 

 

DINA ARBETSUPPGIFTER 

I arbetet som behandlingspedagog ute på våra enheter blir du en viktig del i det dagliga arbetet genom att bl.a. möta vardagen tillsammans med ungdomarna och att ha stödjande samtal. Arbetet innefattar främst behandlings- och motivationsarbete med ungdomarna utifrån ett salutogent förhållningssätt. Arbetet med ungdomarna kräver att du är riskmedveten, trygg, tydlig, lösningsfokuserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. Du har en god förmåga att samtala med barn och ungdomar samt att skapa bra relationer. 

Som tim-/sommarvikarie kan man bli inbokad på dag-/kvällspass, dygnspass med sovande jour eller vaket nattpass. 

 

KVALIFIKATIONER 

Vi söker dig som tidigare har arbetslivserfarenhet av arbete med barn och ungdomar och det är meriterande om du har erfarenhet av KBT, DBT, MI och/eller annan evidensbaserad metod. Det är även meriterande om du har en eftergymnasial utbildning om minst 1,5 år med inriktning mot barn och unga, t.ex. behandlingsassistent, socialpedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande. 

Du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana. 

 

ÖVRIGT  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Manuellt B-körkort krävs för tjänsten 

Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid före anställning, se Blankett 

Tjänsten är en visstidsanställning. 

Intervjuer kommer att ske löpande. 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 

Arbetstid / Varaktighet: / Sommarjobb
Sök jobbet senast 2021-04-30
Ansök här

Kontaktperson

Erica Pettersson Wentzel Enhetschef