Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Timvikarier HVB Region Uppland

Ort: Uppsala
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2022-01-05
Sista ansökningsdatum: 2022-02-13
Arbetstid: Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg

Vi är ett professionellt vårdteam som erbjuder ungdomar med svårigheter olika former av vård, och nu söker vi behandlingspedagoger som timvikarier till våra enheter, HVB Region Uppland, Humana AB.    

Samtliga HVB är mindre och familjära med max 8 st platser och är belägna runt Uppsala med en omnejd på mellan 1-5 mil. Det är fem behandlingsenheter och en akutenhet med målgruppen juridiskt födda flickor med självdestruktiva beteenden och känsloregleringsproblematik.    

Vår målsättning är att ge varje ungdom bättre möjligheter till att kunna leva ett bra och självständigt liv genom att åstadkomma förändring, utveckling och mognad utifrån den individuella behandlingsplanen. Vi arbetar med evidensbaserade metoder och då främst kognitiv beteendeterapi (KBT). Enheterna är HBTQ-certifierade och arbetar utifrån ett normkritiskt perspektiv. Vår strävan är att vi ska vara föregångaren inom barn och ungdomsvård – de som står för kvalitet, kompetens och omvårdnad.   

 

DINA ARBETSUPPGIFTER   

I arbetet som behandlingspedagog ute på våra enheter blir du en viktig del i det dagliga arbetet genom att bl.a. möta vardagen tillsammans med ungdomarna och att ha stödjande samtal. Arbetet innefattar främst behandlings- och motivationsarbete med ungdomarna utifrån ett salutogent förhållningssätt. Arbetet med ungdomarna kräver att du är riskmedveten, trygg, tydlig, lösningsfokuserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en ibland tuff psykosocial arbetsmiljö. Du har en god förmåga att samtala med barn och ungdomar samt att skapa bra relationer.   

Som timvikarie kan man bli inbokad på dag-/kvällspass, dygnspass med sovande jour eller vaket nattpass.   

 

KVALIFIKATIONER   

Vi söker dig som tidigare har arbetslivserfarenhet av arbete med barn och ungdomar och det är meriterande om du har erfarenhet av KBT, DBT, MI och/eller annan evidensbaserad metod. Det är även meriterande om du har en eftergymnasial utbildning om minst 1,5 år med inriktning mot barn och unga, t.ex. behandlingsassistent, socialpedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande.   

Du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana.   

 

ÖVRIGT    

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.   

Manuellt B-körkort krävs för tjänsten   

Utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid före anställning, se Blankett   

Tjänsten är en visstidsanställning.   

Intervjuer kommer att ske löpande.   

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande – Dag, Kväll, Natt, Helg
Sök jobbet senast 2022-02-13
Ansök här

Kontaktperson

Emma Falk Verksamhetskoordinator