Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Timvikarier och sommarvikarier

Ort: Skellefteå
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2023-02-14
Sista ansökningsdatum: 2023-03-31
Arbetstid: Varierande - Dag, Kväll, Natt, Helg

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge ungdomar ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som behandlingspedagog hos oss på Lotsen HVB och Fyren stödboende. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. 
 
Om oss 
Lotsen HVB är en välfungerande och strukturerad verksamhet med mycket engagemang. Verksamheten är ett mindre och familjärt boende med sju platser som ligger i Ursviken. Enheten riktar sig till pojkar 14–18 år med psykosocial och neuropsykiatrisk problematik. Svårigheter som våra ungdomar kan ha är ångest, skolproblem, begynnande missbruk, kriminellt beteende, svårigheter med ilska eller impulskontroll, konfliktfyllda relationer samt olika former av riskbeteenden. Lotsen HVB tar emot placeringar enligt SoL samt LVU och kan ta emot pojkar från hela Sverige. 
 
Vi arbetar salutogent, motivationsstödjande och lågaffektivt. På Lotsen använder vi oss av den anknytningsbaserade metoden Connect för att bygga upp ungdomens sociala, kognitiva och praktiska färdigheter med stor vikt vid empatiträning. Andra delar av vårt behandlingsupplägg är ADAD, ÅP, MI, A-CRA och B12. Avgörande är att bygga ärliga relationer och visa varje ungdom att vi alltid finns där för var och en. 

Fyrens stödboende tar emot ungdomar 16–20 år med psykosocial problematik som behöver stöd, uppmuntran och trygghet för att kunna ta steget ut i vuxenlivet. Ungdomarna bor i egna lägenheter med individuellt anpassat stöd utifrån ungdomens behov. Fyren stödboende har i dagsläget 7 lägenheter till förfogande. Vi jobbar efter Humanas kvalitetsmanual "Tryggstöd" och fungerar ofta som utslussningsalternativ från HVB hemmet.  

 

Om tjänsten 

Som vikarie på Lotsen HVB och Fyren stödboende är ditt uppdrag att, tillsammans med ordinarie personal, utföra 24 timmars behandling genom lågaffektivt bemötande av personal i vardagen. Personalen arbetar med att förstå betydelsen av ungdomens uppväxthistoria som i sin tur ger verktyg till förståelse av ungdomens beteende. Personalen kan då skapa en trygg, förutsägbar och stabil tillvaro för ungdomen med fokus på de bärande elementen i trygg anknytning – att känna sig förstådd, trygg och skyddad. En central del i arbetet är att kunna bibehålla empati i svåra och konfliktfyllda situationer, att kunna sätta gränser utan att riskera relationen samt kunna visa att det alltid är möjligt att bli sams och gå vidare.  

 

Arbetsuppgifter som ingår i uppdraget är att: 

- arbeta stödjande och lågaffektivt. 

- arbeta med att få vardagen att fungera med färdighetsträning och motivationsarbete. 

- vara en förebild för våra ungdomar i tankar, värderingar och handling. 

- arbeta med den dagliga skötseln och trivseln på HVB så som städning, matlagning, m.m. 

- dagligen föra journal i dokumentationsprogram 

 

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Arbetstiden är förlagd dagar, kvällar, nätter och helger utifrån ett rullande schema. Tjänstgöringsgraden är varierande och beroende på behov. Under semesterperioden finns möjlighet till heltidsarbete.   
Lön: Individuell lönesättning.  
Tillträde: Snarast. Alla vikarier börjar med introduktionspass.  
Frågor: Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta tillförordnad föreståndare Linda Mikaelsson, linda.mikaelsson@humana.se , samordnare Terese Markevärn terese.markevarn@humana.se eller tillförordnad verksamhetschef Sofie Holm, sofie.holm@humana.se

 
Vem är du? 

Vi söker dig som är en varm och trygg person som står kvar, där många andra vuxna tidigare svikit. Arbetet kräver att du kan ta snabba beslut, då förutsättningarna snabbt kan ändras. Du ska vara engagerad, initiativtagande och ta ansvar för ditt arbete genom att förvalta och utveckla det förtroende vi fått på bästa sätt.  

 

Kvalifikationskrav: 

Det är fördelaktigt om du genomför eller har genomgått eftergymnasial utbildning inom socialt arbete, socialpedagogik, beteendevetenskap, behandlingspedagogik eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Dock inget krav vid timvikariat och/eller semestervikariat. 
 
Du har erfarenhet av arbete med barn och unga. 

 
Att jobba på Humana 
På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig. 
 
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. 

Arbetstid / Varaktighet: / Varierande - Dag, Kväll, Natt, Helg
Sök jobbet senast 2023-03-31
Ansök här

Kontaktperson

Sofie Holm Verksamhetschef 073-042 74 01