Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Timvikarier till Humlan HVB

Ort: Ockelbo
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2021-03-29
Sista ansökningsdatum: 2021-05-28
Arbetstid: Alla

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Humana!

Humlans HVB inom Humana erbjuder utredning och/eller behandling till föräldrar med barn i åldern 0-16 år samt till gravida kvinnor.
Vi välkomnar familjer från hela landet som är i behov av placering samt skydd enligt SoL och LVU.

Vår målgrupp är barn med föräldrar där föräldraförmågan sviktar på grund av olika svårigheter såsom exempelvis anknytningsproblematik,
relationsproblematik, våldsutsatthet, neuropsykiatrisk problematik (NPF), asylproblematik, skyddsbehov, medberoende och drogproblematik.

Familjerna bor i egna lägenheter i vår fastighet och har tillgång till personal dygnet runt. Att familjerna bor i egna lägenheter gör att vi får en bra möjlighet att arbeta med ett förändringsarbete som sedan kan fungera i familjernas fortsatta vardag.
En stor del av förändringsarbetet sker i familjernas lägenheter utifrån det familjeinriktade arbete som sker just då med till exempel måltider, hygien, gränssättning, struktur med mer.

Humlans HVB söker nu:
Timvikarier som vill kombinera exempelvis studier eller deltidsjobb med att arbeta som en av våra hjältar! Behov finns för både arbete vid behov samt anställningar under längre perioder.

Du ska vara nyfiken på och gärna ha erfarenhet av att arbeta inom området för barn, unga och familjer.
Du är modig, flexibel, initiativtagande och har en god förmåga att skapa och hålla relationer såväl i de arbeten du utför som på arbetsplatsen och med uppdragsgivare. 

Vi är efterfrågade som komplement till kommunernas egna alternativ och där vi kan bidra med ytterligare kompetens och erfarenhet samt vara behjälpliga med utredning och behandling för familjerna. 

Våra arbetsmetoder utgår från ett systemteoretiskt synsätt och miljöterapeutiskt arbetssätt där vi arbetar med struktur i familjens vardag, samspelsobservationer, stöd i föräldrarollen, enskilda terapeutiska samtal och familjesamtal,
nätverksarbete, arbete med livslinje, målbildstavla och skalarbete utifrån föräldraförmåga och parrelation. I arbetet med barnen utgår vi från BBIC samt teorierna i lekarbete/theraplay. 

Inom Humana har vi samarbete med många andra enheter både lokalt och nationellt, som kan komplettera det vi gör vid behov eller vara en del i en vårdfläta som gynnar både våra klienter och våra viktiga uppdragsgivare. 

Vi söker dig som kan:
-    Arbeta med familjebehandling som till stor del har inriktning gentemot barnen.
-    Du har en god förmåga att samtala med barn samt att skapa bra relationer.
-    Både arbeta i team och självständigt med mål om framgångsrikt förändringsarbete.
-    Bli utmanad av och vara uthållig i att arbeta i ärenden som är komplexa.
-    Arbeta med evidensbaserade metoder och –praktik samt att använda standardiserade skattningsformulär och dokumentationssystem. 
-    Vara med, utveckla och verka för högre standard i det sociala arbetet.

Vi erbjuder:
-    En samarbetande, kreativ och trivsam arbetsgrupp
-    Tillgång till god kompetens i vår arbetsgrupp samt i vår handledning
-    Möjlighet till interna och externa utbildningar
-    Ett utvecklande och lärande arbete på en uppskattad arbetsplats
-    Ett arbetsklimat som präglas av våra värdeord som glädje, ansvar och engagemang
-    Friskvårdsersättning

Kvalifikationskrav:
Vi söker socionom eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig
Du ska ha erfarenhet av psykosocialt arbete, gärna med att arbeta med barn och familjer. Samt erfarenhet av att journalföring och dokumentation.

B-körkort krävs.

Meriterande:
Erfarenhet av att arbeta med våld i nära relationer och hedersproblematik.
Erfarenhet och särskilt god kompetens gällande NPF

Personliga egenskaper:
Du värderar det systemiska förhållningssättet högt och som behandlare har du ett engagemang som driver behandlingsarbetet mot målen.
Du har lätt för att samarbeta, såväl med familjer som med utomstående aktörer och kollegor. Det arbete som utförs ställer krav på flexibilitet, ansvarstagande och tillgänglighet. 

För mer info om Humana och Humlans HVB i synnerhet: https://www.humana.se/individ-och-familj/sok-placering/humlans-hvb/

Varaktighet/Arbetstid:
Timanställning samt sommarjobb

Tillträde enligt överenskommelse. 

Sista ansökningsdag 2021-05-31. Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan (cv och personligt brev) via annonsens länk.

För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Välkommen med din ansökan! 

Kontaktperson:
Monica Rönnlund
monica.ronnlund@humana.se
Tel: 072-0619832

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetstid / Varaktighet: / Alla
Sök jobbet senast 2021-05-28
Ansök här

Kontaktperson

Monica Rönnlund Föreståndare 0720619832